Axel Hellberg - ny ansvarig för P/F 6-9 år

De blårandiga knattelagen får en ny verksamhetsansvarig när Axel nu kliver in i rollen samtidigt som hans företrädare Alexander Gumm tackar för sig.

DIF Ungdom gör en förändring på ledarsidan där Axel Hellberg nu tar över som ansvarig för våra yngsta fotbollsspelare dvs åldersgruppen Pojkar/Flickor 6-9 år. En förändring som innebär att vi passar på att tacka av Alexander Gumm för hans gedigna arbete inom föreningen när han nu lämnat över och rört sig vidare.

Med tanke på den omfattande verksamheten med 60-talet blårandiga lag inom åldersspannet är det ett roligt, men även hektiskt, jobb som väntar för Axel.
– Först och främst är det väldigt kul att komma in i Djurgården lite mer på riktigt. Jag har ju varit både ledare och spelare i DIF Futsal tidigare och det har funkat jättebra. Så att få kliva in på heltid och få jobba med föreningens ungdomar känns jätteroligt, berättar Axel.

Förutom ledarerfarenheter från ungdomsfotboll och DIF Futsal har även Axel en spelarbakgrund med start i Vallentuna.
– Jag började med fotbollen i Vallentuna BK där jag spelade hela ungdomstiden och var med en kort period när A-laget var uppe i Division 2. Men i 18-årsåldern började det komma lite skador och jag fick trappa ner på mitt eget spelande för att istället kliva över nästan helt i tränarrrollen. Det har jag fortsatt med och vid det här laget har jag varit tränare både på flick-, pojk- och damsidan sedan långt tillbaka i Vallentuna, och även gått mina utbildningar där.

Nu väntar dock en snäppet större förening och det finns som sagt en hel del lag att hantera, vilket lär kräva en viss stresstålighet.
– Det tycker jag ändå att jag har, men det blir självklart en liten omställning från att ha jobbat i en ganska liten förening som Vallentuna till att kliva in i Djurgården. Här är det betydligt fler lag, kanske runt 60 stycken, att ta hand om. Men jag har också bakgrund inom skolan och är van att jobba med både barn och föräldrar, så jag känner att det snarare är en rolig utmaning. Ett viktigt första steg är att lära känna barnen, föräldrarna och ledarna ordentligt och jag har varit runt och försökt träffa så många som möjligt för att alla ska få lära känna mig också, förklarar Axel som tycker att överlämningen från hans företrädare Alexander Gumm har gått smidigt.
– Det har funkat jättebra. Det har varit ganska intensivt och vi gick strax över tre veckor tillsammans med början mitt i uppstarten efter sommaren, när Knatteskolan och seriespelet drog igång. Vi har gått igenom hur allt fungerar och varit runt mycket bland lagen på planen och jag känner mig väl förberedd. Alexander har gjort ett bra jobb och jag ska ta det vidare på bästa sätt.

Ett arbete där både glädjen till fotbollen och en utvecklande miljö ska gå hand i hand.
– Det är mycket administrativt arbete men jag vill också att vi ska driva fotbollen framåt, så att det blir så bra som möjligt sportsligt. Framför allt är det viktigt att erbjuda ett omfattande och bra stöd för tränarna. En majoritet av föräldratränarna har en stor erfarenhet, medan de finns andra som inte har det. Så oavsett nivå på tränarna och laget ska vi kunna erbjuda all den hjälp och det stöd som krävs för att kunna bedriva verksamheten så att barnen trivs med fotbollen och utvecklas, avslutar Axel.

Senaste nytt
Fler nyheter