Företag

Djurgården förlänger med Nellie Lilja

  • Damer
  • A-lag
  • 21 dec 2022

Den 23-åriga centrala mittfältaren är klar för två nya säsonger i den blårandiga tröjan.

Trots sin relativt unga ålder har Nellie Lilja redan samlat på sig mängder av rutin. Från debuten som 15-åring i Elitettan med LB07, via Rosengård och KIF Örebro, till ankomsten i Djurgården inför säsongen 2021 har hon redan gjort över 150 matcher som elitspelare - och fler lär det bli.

Ett nytt tvåårigt kontrakt med DIF är påskrivet för Nellie som gör sig redo för ännu en säsong i den blårandiga tröjan.
– Det känns riktigt bra att fortsätta med Djurgården i två år till. Jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket som fotbollsspelare under mina första två år här. Så det ska bli väldigt spännande att se vad de två nästkommande åren kan utvisa, berättar Nellie som inte tvekade inför beslutet.
– Utvecklingen som fotbollsspelare betyder som sagt mycket och vi har en trupp som vi byggt på under året där de flesta av spelarna är kvar under nästa år. Så det känns spännande att bygga vidare på det vi har satt igång. Roligt att ha så många ambitiösa medspelare, vilket ju även gäller tränarna. De vill utveckla både laget och varje individ, och jag ser fram emot att ta nästa steg och förhoppningsvis kan vi kliva lite högre upp i tabellen än vad vi gjort tidigare.

Nellie kom till Djurgården i december 2020 och har spelat 46 damallsvenska matcher (med tre mål och tre assist) under sina två år i föreningen, varav ett stort antal som lagkapten. Nu väntar hennes tredje säsong och Nellie hoppas att kontinuiteten kan bli en framgångsfaktor för laget.
– Jag tror att vi kommer ha nytta av kontinuiteten i truppen. Vi hade mycket förändringar i laget inför det här året och nu har vi kunnat behålla stommen. Sedan kommer vi att ta lärdom av det vi har jobbat med under det här året och bygga vidare. Det i kombination med ambitionsnivån gör att vi kommer att kunna driva vår utveckling framåt under nästa år, förklarar Nellie som även lovordar lagandan. 
– Vi har ett lag som är väldigt sammansvetsat och vi har roligt på planen, men även utanför på fritiden. Det tror jag kan gynna oss väldigt mycket i vårt spel.

Ser man till Nellies personliga mål siktar hon på att försöka utöka poängskörden.
– Jag skulle vilja göra fler poäng för egen del den här säsongen, men viktigast är ändå poängen för laget.

Facit kring den förhoppningen får vi gradvis när OBOS Damallsvenskan drar igång i vår och närmast väntar julfirande kombinerat med hård träning.
– Just nu är det försäsong som gäller, så det handlar om att köra på så bra som man bara kan. Vi ska sikta på att börja på en högre nivå när vi sätter igång i januari, så det är bara att gnugga vidare, summerar Nellie.
 

Jean Balawo om Nellies förlängning

Med ett pågående truppbygge inför kommande säsong på skrivbordet innebär Nellie Liljas förlängning att en av kuggarna på mittfältet är säkrade för sportchef Jean Balawo.
– Det är kul att vi förlänger med Nellie. Vi pinpointade henne för två år sedan som en del av resan mot stabilitet och hon kom in för att kvalitetssäkra gruppen. Nellie var första steget i det här arbetet och att hon väljer att fortsätta sin resa med Djurgården i två år till är jag både glad och stolt över. Hon växer hela tiden som person och ledare och bidrar både på och utanför planen, sammanfattar Jean. 



Senaste nyheter

Relaterat