Elvira Björklund höll nollan mot Turkiet

• 4 okt 2022

Det svenska F18-landslaget med DIF-spelarna Elvira Björklund och Louise Larsson inledde EM-kvalet med 1-0 och tre viktiga poäng mot Turkiet.

EM-kvalet drog igång igång för det svenska F18-landslaget med match mot Turkiet under tisdagen. Mellan stolparna återfanns DIF-målvakten Elvira Björklund medan Djurgårdens mittfältare Louise Larsson inledde matchen på bänken.

Sverige tog kommandot omgående i matchen och fick också hål på Turkiet i slutet av första halvleken samtidigt som Elvira, med god hjälp av sitt försvar, såg till att det var stängt bakåt. I andra halvleken kom Louise Larsson in med timmen spelad och den svenska dominansen av matchen fortsatte med 18-3 i avslut totalt i svensk favör.
Fler mål blev det inte men tre poäng var ändå i hamn och närmast väntar matcher mot Grekland och Nederländerna.