Inför APOEL - Djurgården

Dramatisk returmatch på Cypern med en eftertraktad plats i gruppspelet i Conference League i potten. Här hittar du intervjuer och förutsättningar inför matchen.

APOEL FC - DJURGÅRDEN

Tisdag 23 augusti kl. 18.00, GSP Stadium.
Info för dig som ser matchen på plats på Cypern hittar du här.

Köp biljett här.

Truppstatus

– Elliot Käck och Rasmus Schüller (avstängd) är de två spelare som inte är uttagningsbara till matchen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

 

Spaningar 

 • Gynnsamt utgångsläge inför returen efter 3-0 hemma mot APOEL, det tål dock att upprepas att bortamålsregeln inte gäller längre.
 • Det blev ett litet hack i segersviten i lördagens allsvenska bortamatch mot Varberg där DIF ändå fick med sig en poäng till slut efter ett sent kvitteringsmål.
 • Massiv värmebölja väntar på Cypern med temperaturer strax under 40 grader. En faktor som lär påverka matchbilden.
 • Rasmus Schüller är avstängd efter det röda kortet i förra matchen.
 • Israeliske domaren Roi Reinshreiber dömer matchen.
 • I händelse av avancemang sker lottningen av gruppspelet den 26 augusti, noterbart är även att tidgare ackumulerade varningarna nollas när gruppspelet inleds.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vi tror att de kan bli en anstormning under första delen av matchen som vi behöver vara förberedda på och sedan måste vi kunna kontra bra på dem. Det är ju den stora grejen att hantera, utöver det är det ju en extrem värme och vi får se hur mycket det påverkar. Allt har fungerat fantastiskt bra med fysteamet men det gäller att varje spelare ser till att få i sig tillräckligt med vätska och sköter allt det övriga, berättar Kim som är trygg i det fundament som laget har byggt under säsongen.
– Det finns som sagt lite yttre faktorer att ta hänsyn till, men framför allt lär det bli så att Apoel verkligen kommer att gå för det och chansa lite med tanke på utgångsläget. Då gäller det att hålla våra huvuden kalla och vi har som sagt förberett oss maximalt beträffande den biten. Annars är alla delar i fotbollen, individerna och övrigt som vanligt. Vi har ett bra halvtidsresultat med oss, men vi kan inte ändra vårt sätt att vara på grund av det. Däremot behöver vi inte chansa någonstans, utan kan istället fokusera på att kunna hantera deras sannolikt mer chansartade spel.

I övrigt är det ett väl samlat lag som lämnar Arlanda - med visst delay - för att sedan träna under måndagkvällen på Cypern.
– Stämningen i laget är bra och lugn även om vi har haft lite strul med ett försenat flyg. Det viktigaste är att spelarna inte slösar massa energi innan avspark imorgon. Vi har generellt sett varit bra på att gå ner i varv emellan matcher och vi ska vara som en björn i ide fram tills att man ska ut och jaga.

Om APOEL Nicosia

 • Under en viss press då tre mål krävs för att jaga ikapp resultatmässigt.
 • Kingsley Sarfo finns åter tillgänglig för spel. Huruvida georgiske anfallaren Giorgi Kvilitaia är tillgänglig är dock oklart.
 • Har tidigare slagit ut bulgariska Botev Plovdiv med sammanlagt 2-0 (0-0 borta och 2-0 hemma) samt kazakstanska FC Kyzylzhar med sammanlagt 1-0 (1-0 hemma och 0-0 borta).
 • Slutade på tredje plats i cypriotiska ligan förra året. Seriespelet 2022/23 har ännu inte startat.
 • Här kan du läsa en mer utörlig artikel om de kommande motståndarna.

Kim Bergstrand om APOEL:
– Det är svårt att säga exakt vilka förändringar de kommer att göra, men vi tror väl att de kommer att byta åtminstone någon spelare framåt. Sedan kommer antagligen Kingsley Sarfo att spela och det blir kanske ytterligare några förändringar utöver det. Men exakt hur och vilka som är tillgängliga är alltid lite knepigt att ta reda på, fast Nikos (Gkoulios, målvaktstränare i DIF) har ju bra koll på de grekiska nyheterna så han håller oss uppdaterade.


Matchen visas på Sportbladet för de som inte kan vara på plats.

Senaste nytt
Fler nyheter