Inför Degerfors - Djurgården

Synnerligen viktiga poäng på spel i toppstriden när Djurgården beger sig till Stora Valla. Här hittar du intervjuer och förutsättningar.

Degerfors - Djurgården
 

Lördag 1 oktober kl. 17:30, Stora Valla
Köp matchen hos Discovery här.
 Truppstatus

– Elliot Käck är den enda spelaren som inte är tillgänglig, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget inför matchen:

5 varningar: 
Piotr Johansson
4 varningar: Hampus Finndell, Rasmus Schüller.
3 varningar: Gustav Wikheim, Victor Edvardsen.
2 varningar: Elias Andersson
1 varning: Joel Asoro*, Emmanue Banda, Marcus Danielson, Hjalmar Ekdal*, Amadou Doumbouya, Magnus Eriksson*, Jesper Löfgren, Haris Radetinac*, Besard Sabovic.

* Vid tio spelade matcher utan gult kort försvinner en varning enligt nya regler för i år.

Spaningar

  • Allsvenskan går in i slutfasen efter landslagsuppehållet och tung dramatik väntar med start på Stora Valla.
  • Rasmus Schüller avbröt landslagsspelet med Finland men var tillbaka i träning igen med laget under torsdagen.
  • Även Gustav Wikheim och Hjalmar Ekdal såg pigga ut ute på Kaknäs, glädjande besked efter att de båda missade matchen mot IFK Göteborg senast.
  • Elias Andersson och Piotr Johansson stängs av i nästa match mot Häcken vid ett gult kort.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Efter ett uppehåll vill man ju verkligen säga att det ser jättebra ut och det tycker jag faktiskt att det gör. De som har haft skavanker har kommit tillbaka och vi har många som är uttagningsbara. Alla har fått vila och vi har kunnat repetera saker och ting, så vi känner oss väl förberedda för sex intensiva kommande veckor, förklarar Kim som vill bibehålla ett väl fungerande koncept med några små tillkommande justeringar.
– Vi har valt att fokusera mest på det som är väldigt bra och sedan har vi några små saker som vi behöver förbättra. Förhoppningsvis orkar vi även jobba hårt hela resan ut. Vi gick ner lite i intensitet i sista omgångarna innan uppehållet av Allsvenskan och de kommer vi inte ha råd att göra nu.

Mycket handlar som sagt om att vara fortsatt konsekventa i utförandet, inte minst genom att hålla tätt bakåt.
– Vi är ju väldigt bra på att inte släppa till målchanser och vinna tillbaka bollen, så det behöver vi fortsätta att vara. Det kommer att vara grunden om vi ska vara framgångsrika - att vara bra defensivt. Sedan har vi förbättrat vår procentsats när det gäller skott på ett otroligt bra sätt. Vi var ju ganska nöjda spelmässigt i våras men fick bara ihop ett poängsnitt per match på 1,63 då. Nu har vi höjt den procentuella utdelningen på framför allt skotten och snittar på 2,5 poäng per match, det är bra och spelarna har orkat vara på jobbet hela tiden varje dag.


Om Degerfors

  • På fjortonde plats i tabellen med 18 poäng, en mer än Helsingborg på nedflyttningsplats.
  • Obesegrade i de fyra senaste allsvenska matcherna med vinst mot GIF Sundsvall och kryss mot AIK, Mjällby och Häcken.
  • Diego Campos är lagets bästa poängspelare med 4 mål och 2 assist i serien.

Kim Bergstrand om Degerfors:
– De är obesegrade sedan en tid tillbaka och framför allt har de tagit poäng både mot Häcken och AIK på bortaplan - båda de matcherna hade Degerfors faktiskt kunnat vinna. Så de har fått ihop det bra på slutet, deras försvarsspel är bättre och sedan är de fortfarande passningsskickliga och duktiga i övrigt framåt, berättar Kim som tror att det kan bli en fartfylld tillställning på Stora Valla.
– Det blir intressant att se hur matchen gestaltar sig, det är ju lite beroende på hur planen är och samtidigt är det två pigga lag som möts. Så det finns goda förutsättningar för en ganska intensiv fotbollsmatch. Sedan vet man aldrig vad väder och vind erbjuder utöver det.

Tre senaste mötena lagen emellan

Djurgården - Degerfors 3-1, Allsvenskan apr 2022
Djurgården - Degerfors 3-2, Allsvenskan sep 2021
Degerfors - Djurgården 2-0, Allsvenskan maj 2021

 

Senaste nytt
Fler nyheter