Inför Djurgården - AIK

Derbydags då AIK gästar ett välbesökt Stockholms Stadion. Här hittar du intervjuer och förutsättningar.

DJURGÅRDEN - AIK

Söndag 2 oktober kl. 15.00, Stockholms Stadion. 
Köp biljett här.

Truppstatus

– Bortsett från Sanna Kullberg och Hayley Dowd är alla tillgängliga. Sara Olai är tillbaka efter avstängning, Lova Lundin är spelbar igen och Ebba Wieder är tillbaka från sjukdom. Så det blir tuff konkurrens i truppen, summerar  tränare Magnus Pålsson.

Varningsläget inför matchen

4 varningar: Nellie Lilja
3 varnningar: Sara Olai 
2 varningar: Lova Lundin
1 varning: StinaLisa Johansson, Tilde Lindwall, Emelie Lövgren, Sara Lilja Vidlund, Julia Walentowicz

Spaningar 

  • Dags för årets sista damderby och över 1500 biljetter sålda, bäddat för en rafflande tillställning på Stadion på söndag.
  • Förlusten mot ett offensivt spetsigt Kristianstad har snabbt lagts åt sidan och nu gäller det att få igång maskineriet på högvarv inför derbyt.
  • Portia Boakye jobbar sig gradvis tillbaka in i full matchform, ett viktigt besked när Sanna Kullberg inte är tillgänglig.
  • Lova Lundin står på två varningar och missar nästa match vid ett gult kort på söndag.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Det ska bli roligt med derby. Det känns som att det behövs lite extra energi efter förlusten senast mot Kristianstad och den energin brukar alltid uppstå vid ett derby. Sedan vill vi ju självklart vinna alla matcher, men vi måste ändå erkänna att vi inte har gjort det tillräckligt bra mot de lag som ligger däruppe. Nu gäller det för oss att visa att vi är lite bättre än vårt tabelläge och slår de lag som ligger bakom oss. Vi har tre matcher i rad nu där två är emot lag som är bakom oss och en mot KIF Örebro som är precis framför, så nu måste vi satsa allt för att vinna dem. Men först och främst är det fokus på AIK på söndag, berättar Magnus som ser fram emot en laddad inramning på söndag med över 1500 biljetter sålda i nuläget.
– Det är jättekul med mycket folk på plats och vi har tenderat att göra bra matcher när vi haft mycket publik på Stadion. Överlag har vi gjort ganska bra resultat hemma i år, så vi är starkare på hemmaplan än på bortaplan och jag hoppas att vi kan bjuda publiken på en stark prestation på söndag.


Om AIK

  • Sist i tabellen med åtta poäng på 21 matcher.
  • Honoka Hayashi är lagets bästa målskytt med tre fullträffar i år.
  • Jennie Nordin är avstängd på grund av tre gula kort.
  • En del frågetecken i övrigt där Kaisa Collin saknades senast mot Eskilstuna, en match där även anfallaren Adelisa Grabius fick kliva av efter 20 minuters spel.

Magnus Pålsson om AIK
– Vi vet ju att de inte har sin mittback Jennie Nordin med sig eftersom hon är avstängd och de kommer sannolikt att spela med innermittfältaren Agnes Nyberg som mittback. Så det gäller att utsätta deras mittförsvar för så många situationer som möjligt med bollar in framför, bakom och runtomkring för att ställa dem inför mycket tester. Det blir väl en av nycklarna, samt att komma in framför och sedan kunna hota med löpningar bakom. Sedan tror jag det blir viktigt att ha bollen mycket uppe på deras planhalva. De försöker ofta att försvara högt och vinna bollen tidigt för att kontra och det vill vi helst undvika. Det är så de har gjort de flesta av sina senare mål, genom tidiga bollvinster och kortare kontringar.

Fem senaste mötena lagen emellan

AIK - Djurgården 2-4, OBOS Damallsvenskan maj 2022
Djurgården - AIK 1-2, OBOS Damallsvenskan maj 2021
AIK - Djurgården 1-0, OBOS Damallsvenskan apr 2021
AIK - Djurgården 2-4, Svenska Cupen feb 2020
AIK - Djurgården 1-3, Svenska Cupen okt 2020


Visas på Viaplay. Beställ matchen eller abonnemang via följande länk så gynnar det DIF Fotboll ekonomiskt.

Senaste nytt
Fler nyheter