Inför Djurgården - Brage

Äntligen dags för cuppremiär då IK Brage gästar Tele2 Arena med avspark 19.00 ikväll. Här hittar du intervjuer, truppen och förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - BRAGE

Måndag 21 februari kl. 19.00, Tele2 Arena, (taket kommer att vara stängt).
Köp biljett här.

Truppstatus

– Samtliga spelare i truppen är tillgängliga, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling. 
 

Spaningar 

 • Skarpt läge när tävlingssäongen inleds och en viktig cuptitel står på spel. 
 • Fyra raka segrar och många övertygande prestationer i laget under försäsongen bådar gott inför cupstarten.
 • Aleksandr Vasyutin har tillfrisknat efter sjukdom och anslutit till laget igen.
 • Fin debut för Gustav Wikheim som gav ett tydligt formbesked mot Lilleström.
 • Ladda inför matchen med reprisen av DIFTV:s sändning av fredagens träning på Tele2 Arena. Klicka här för att kolla.
 • Passa på att köpa matchprogrammet Bågsspännaren som säljs på plats på Tele2 Arena.
 • Taket kommer att vara stängt.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vi mötte ju Brage i första cupmatchen även förra året, så det är ungefär samma känsla som då. Kul att börja tävla och jag hoppas att vi har kommit en bit i utvecklingen av laget. Resultatet är alltid viktigast men man vill gärna att det ser bra ut också, säger Kim som tycker att det är svårt att ge ett rakt svar på den klassiska försäsongsfrågan huruvida laget är i fas?
– Alltid svårt att sia om hur vi ligger till, men jag hoppas att vi får upp tempo i det vi gör. Sedan är det kul att vi kommer att ha mycket folk på plats på måndag. Allt blir alltid mycket roligare när det är liv och rörelse under matcherna. Det kommer att ge oss extra energi och vi mår bra att få lite extra press på oss.

Men vissa lärdomar kan man ändå dra av försäsongen, enligt Kim.
– Jag tycker att vi har kommit ganska långt i vår struktur, framför allt försvarsmässigt. Relationerna sitter ganska bra där, men anfallsspelet behöver bli bättre, både sett till laget och individer för att hitta rätt relationer och kunna leka med varann. Hitta rätt tajming och rytm helt enkelt. Sedan är det ju så att det går ofta snabbare att träna in ett försvarsspel än ett anfallsspel.

En positiv faktor är att ovan nämnda träningar kunnat genomföras med en påtagligt låg frånvaro i truppen på sistone.
– Vi har en i stort sett frisk trupp just nu. Vi har haft lite sjukdom på Albion Ademi, Joel Asoro och Aleksandr Vasyutin i veckan men det börjar ordna upp sig och vi har i nuläget väldigt många spelare som är uttagningsbara, vilket är rätt ovanligt i den här delen av säsongen. Jag vet inte om jag har varit med om det någon gång tidigare att vi är så friska som vi är nu en bit in på försäsongen.

Om IK Brage

 • Slutade på tionde plats i Superettan 2021.
 • Fjolårets cupstart spelades också mot Brage den 21 februari på Tele2 Arena. Då vann DIF med 1-0, exakt ett år senare möts lagen igen.
 • Värvade nyligen ytterbacken Jonathan Tamimi.
 • Har spelat fyra träningsmatcher under försäsongen med en vinst (AFC Eskilstuna 5-2), ett kryss (Sandviken 0-0) och två förluster (Korsnäs 2-4 och Dalkurd 2-4).

Kim Bergstrand om Brage
– Ett välorganiserat och habilt lag, kommer väl vara liknande som förra året. Vi gjorde en ganska bra match mot dem då fast lyckades ändå bara få med oss 1-0. De jobbar hårt och har en bra struktur så det gäller att vi gör vårt. Men det är inga konstigheter eller något som kommer att överraska oss. Sedan ska man inte läsa in för mycket av deras resultat under försäsongen, de kommer att tycka att det är betydligt roligare att komma hit till Tele2 Arena och spela inför tusentals åskådare än att möta Korsnäs.

Kan du inte se matchen på plats visas den på C More.
Använd denna länk när du beställer den så gynnar det Djurgården ekonomiskt.

Senaste nytt
Fler nyheter