Inför Djurgården - Elfsborg

Dags för ny läktarfest på Tele2 Arena när DIF jagar nya poäng i toppstriden. Här hittar du intervjuer och förutsättningar inför matchen.

DJURGÅRDEN - ELFSBORG

Måndag 29 augusti kl. 19.00, Tele2 Arena.

Köp biljett här.

Truppstatus

– Pierre Neurath Bengtsson, Albion Ademi och Elliot Käck är de spelare som inte är uttagningsbara, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget inför matchen:

4 varningar: 
Hampus Finndell, Piotr Johansson.
3 varningar: Gustav Wikheim, Rasmus Schüller.
2 varningar: Joel Asoro, Victor Edvardsen, Isak Hien.
1 varning: Elias Andersson, Emmanue Banda, Pierre Neurath Bengtsson, Amadou Doumbouya, Hjalmar Ekdal *, Magnus Eriksson, Haris Radetinac, Besard Sabovic.

* Enligt nya regler för i år stryks en varning om en spelare blivit utan gult kort tio matcher i följd. 

Spaningar 

  • Tisdagens historiska avancemang i Conference League har firats klart och nu gäller det att gå all in på den allsvenska toppstriden.
  • Ladda upp på Annexet i Globen-området innan match. Mat, dryck, blårandigt häng och aktiviteter från kl.16.00, här kan du läsa mer.
  • Isak Hien är klar för Hellas Verona och nu blir det nytt tänk i mittfförsvaret.
  • Joel Asoro och Victor Edvardsen står på två gula kort och missar kommande bortamatchen mot Sirius vid en varning på måndag.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Under fredagen hade vi en fantastiskt bra träning och i lördags var det hög kvalitet ute på Kaknäs också. Så jag är väldigt nöjd med de här två dagarna. I övrigt har vi ett par skavanker att hålla lite koll på, men överlag ser det mesta ändå bra ut i truppen, berättar Kim som dessutom kan glädjas åt mentalt välmående i laget efter avancemanget i Conference League..
– Även om vi förlorade nere på Cypern så var det ju ändå en positiv touch på det hela. Sedan är det ju mycket som har varit positivt sedan rätt långt tillbaka och framgång gör ju att alla i föreningen mår bra - från styrelse, till kansli och hela vägen upp på Sofialäktaren. Det ger arbetsro, men den kan försvinna snabbt så det gäller att koppla på maximalt igen nu på måndag.

Något som dock kommer att ske utan Isak Hien i laget som blev klar för Hellas Verona under lördagen.
– Isak är väl värd att få den här chansen efter den vår och sommar han har haft. Men Marcus Danielson har sett jättefin ut de sista dagarna, så det här ska vi kunna klara av att hantera. 

Om Elfsborg

  • På tionde plats i tabellen med 24 inspelade poäng.
  • Försvararen Leo Väisänen är avstängd inför matchen.
  • Kryssade senast mot Värnamo då det blev 1-1 på Finnvedsvallen
  • Rasmus Alm är lagets bästa poängspelare i serien i år med sex mål och fem assist.

Kim Bergstrand om Elfsborg:
– Elfsborg har fått in lite nytt folk, bland annat ett par hemvändare som har mycket kvalitet. De har inte fått de poäng som de önskat och kryssat väldigt mycket. Men styrkorna är fortfarande desamma där de är väldigt bra i sitt kontringsspel och starka framåt. De brukar generellt sett vara tuffa matcher mot Elfsborg med full fart och det är väl inte otänkbart att det kan bli så även på måndag.

Fem senaste mötena lagen emellan

Elfsborg - Djurgården 0-0, Allsvenskan maj 2022
Djurgården - Elfsborg 0-3, Allsvenskan okt 2021
Elfsborg - Djurgården 0-2, Allsvenskan apr 2021
Djurgården - Elfsborg 1-1, Allsvenskan sep 2020
Elfsborg - Djurgården 1-0, Allsvenskan juli 2020

Senaste nytt
Fler nyheter