Inför Djurgården - Hammarby

Dags för laddat derby hemma på Stadion på måndag. Här hittar du intervjuer och förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - HAMMARBY

Måndag 23 maj kl. 19.00, Stockholm Stadion. 
Köp biljett här.


Truppstatus

– Portia Boakye och Ebba Wieder är fortfarende otillgängliga men StinaLisa Johansson har kryat på sig efter sjukdomen senast. I övrigt har vi någon skavank som vi ska vi utvärdera läget kring men på det stora hela mår truppen bra, meddelar tränare Magnus Pålsson.

Varningsläget inför matchen

2 varningar: Nellie Lilja
1 varning: Hayley Dowd, Tove Almqvist, Louise Hvarfner, Sara Olai.

Spaningar 

  • En bruten segersvit i den väntat tuffa bortamatchen mot Linköping finns ingen anledning att hänga upp sig på utan nu är det enbart fokuserad uppladdning inför måndagens drabbning.
  • Hayley Dowds formkurva fortsätter att peka uppåt och hon är nu uppe i delad skytteligaledning i serien med sex gjorda mål.
  • Formstarka StinaLisa Johansson tvingades lämna återbud på grund av sjukdom senast men har kryat på sig sedan dess.
  • Vårsolen väntas vara tillbaka på måndag vilket borgar för en skön inramning på Stadion.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Det är ju alltid jäkligt kul med derby och spännande att se hur matchen kommer att utveckla sig. Hammarby har ju haft ganska jämna resultat i alla sina matcher och mött likande motstånd som vi har haft. Så det känns som att det kommer att bli en jämn tillställning. För vår del känner vi oss fortfarande starka även om vi förlorade mot Linköping. Vi har ett väldigt bra go i gruppen så det ska bli kul att möta dem, säger Magnus som ser fram emot ett starkt publikstöd på måndag.
– Roligt att få spela hemmaderby och det verkar bli många supportrar på plats. En riktigt rolig match att se med väldigt mycket på spel för båda lagen, både prestige och poäng. Vi kommer förhoppningsvis i fortsatt bra form och då är det alltid skönt att ha ett bra publikstöd i ryggen. 


Om Hammarby

  • På tionde plats i tabellen med tio inspelade poäng.
  • Förlust senast mot Kristianstad med 0-2.
  • Emilia Larsson är lagets bästa målskytt så här långt i serien med tre gjorda mål.

Magnus Pålsson om Hammarby
– De känns jämbördiga med förra året och kanske rent av lite bättre eftersom de har värvat in en del spetsiga spelare. Exempelvis Madelen Janogy som såklart är en spelare vi måste ha koll på, landslagsspelare och en väldigt duktig anfallare. Utöver de har de en del spelare som är individuellt skickliga och bra på att slå ut sin motståndare, de är överlag kontringsstarka och har ofta med mycket folk upp i anfallet. Så de bitarna måste vi se upp med och det är som sagt en bra upplaga av Hammarby som vi tar oss an.

Fjolårets möten lagen emellan

Djurgården - Hammarby 2-1, OBOS Damallsvenskan sep 2021
Hammarby - Djurgården 3-2 OBOS Damallsvenskan maj 2021


Visas på Viaplay. Beställ matchen eller abonnemang via följande länk så gynnar det DIF Fotboll ekonomiskt.

Senaste nytt
Fler nyheter