Inför Djurgården - Helsingborg

Hemmamatch ikväll då DIF går för tre nya poäng mot gästande Helsingborg. Här hittar du truppen, intervjuer och förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - HELSINGBORG

Torsdag 5 maj kl. 19.00, Tele2 Arena.
Taket kommer att vara öppet.

Köp biljett här

Truppstatus

– Elliot Käck är den enda spelaren som inte är uttagningsbar till truppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.
 

Varningsläget inför matchen

3 varningar: Piotr Johansson 
1 varning: Joel Asoro, Victor Edvardsen, Hjalmar Ekdal, Magnus Eriksson, Hampus Finndell, Isak Hien, Haris Radetinac, Rasmus Schüller, Gustav Wikheim.

Spaningar 

  • Tillbaka i vinnarspåret igen efter trean mot Sirius med förhoppningar om fortsatt poängskörd mot Helsingborg på torsdag.
  • Piotr Johansson är tillbaka efter avstängningen senast.
  • Rasmus Schüller är tillbaka efter skada och uttagen i truppen.
  • Utlovat soligt väder och bra fart på biljettförsäljningen borgar för en ny läktarfest på Tele2 Arena.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen
– Det var bra för oss med tre poäng senast och jag tycker att vi är ett av de lag som fått med oss lite för lite poäng i förhållande till vad vi har presterat. Även om vi inte varit det absolut bästa Djurgården som vi kan vara så har vi varit stabila och borde kanske ha tagit några poäng till. Men det var en bra insats mot Sirius utifrån förutsättningarna med derbytorsken där vi visade att vi kunde studsa tillbaka snabbt, säger Kim som tycker att truppläget är gott trots det täta matchandet.
– Det är lite småskavanker som det ju alltid brukar vara. Några har gått ganska hårt som till exempel Hampus Finndell och Victor Edvardsen, som båda har spelat mycket och kört på. Annars var det en jättebra träning idag och det känns som att vi är relativt friska och välmående.
– Dessutom är det skönt att vi spelar hemma när det blir en extramatch som den här, så att vi slipper resandet. Nu hoppas vi att det blir mycket folk, precis som senast. Då hade vi 16000 på plats och jag vet att spelarna går igång på det och får energi av publiken.

Om Helsingborg

  • På 14:e plats i tabellen med fyra inspelade poäng.
  • Förlust senast mot Mjällby med 2-1.
  • Mittfältaren Albert Ejupi är avstängd.

Kim Bergstrand om Helsingborg
– Det är alltid några lag som tar lite mer poäng än vad de är förtjänta av men med Helsingborg är det tvärtom. Jag tycker att de har gjort en bra comeback i Allsvenskan och att de borde haft några pinnar till i förhållande till hur de har spelat. Ett välorganiserat lag som jobbar stenhårt, vet var de befinner sig och gör det på ett ärligt och bra sätt. De har några spelare som till exempel Anthony Van den Hurk och Armin Gigovic som är väldigt spetsiga. Så för oss gäller det att verkligen vara ödmjuka inför den här uppgiften.

Senaste mötena lagen emellan

Helsingborg - Djurgården 3-1, Allsvenskan aug 2020
Djurgården - Helsingborg 2-2, Allsvenskan juli 2020
Djurgården - Helsingborg 2-0, Allsvenskan sep 2019
Helsingborg - Djurgården 0-2, Allsvenskan maj 2019
Djurgården - Helsingborg 1-0, Svenska Cupen mars 2017


Kan du inte se matchen på plats visas den på discovery+.
Använd denna länk när du beställer den så gynnar det Djurgården ekonomiskt.

Senaste nytt
Fler nyheter