Inför Djurgården - IFK Göteborg

Allsvenskt klassikermöte och oerhört viktiga poäng på spel när Blåvitt gästar Tele2 Arena. Här hittar du intervjuer och förutsättningar inför matchen.

Djurgården - IFK Göteborg
 

Söndag 18 september kl. 17:30, Tele2 Arena
Köp biljett härTruppstatus

– Elliot Käck och Hjalmar Ekdal är de spelare som inte är uttagningsbara, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget inför matchen:

5 varningar: 
Piotr Johansson
4 varningar: Hampus Finndell, Rasmus Schüller.
3 varningar: Gustav Wikheim, Victor Edvardsen.
2 varningar: Elias Andersson
1 varning: Joel Asoro*, Emmanue Banda, Marcus Danielson, Hjalmar Ekdal*, Amadou Doumbouya, Magnus Eriksson, Jesper Löfgren, Pierre Neurath Bengtsson, Haris Radetinac*, Besard Sabovic.

* Vid tio spelade matcher utan gult kort försvinner en varning enligt nya regler för i år.

Spaningar

  • En allsvensk klassiker väntar med synnerligen viktiga poäng på spel för båda lagen där DIF jagar i toppstriden och IFK Göteborg har fem poäng upp till en Europa-plats.
  • Segern mot Molde i ECL ger en skön boost och glädjande att se det blårandiga målskyttet komma igåing igen efter två tidigare mållösa kryss mot Hammarby och Shamrock Rovers.
  • Hjalmar Ekdal saknades mot Molde, huruvida han är tillgänglig mot IFK Göteborg redovisas när truppen släpps på lördag.
  • Gustav Wikheim tränade med laget under fredagen, finns han tillgänglig för spel på söndag?
  • Endast Elias Andersson och Piotr Johansson missar nästa match vid ett gult kort efter att Joel Asoro nu får räkna bort en varning efter tio spelade matcher utan gult kort.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vi fick med oss en till överväldigande del fantastiskt positiv känsla ifrån gårdagen mot Molde. Allt ifrån det enorma tryck som byggs upp - vilket Rasmus Schüller beskrev bra som ”att vi blir som ett odjur” - och den känslan hade man ju länge, till att vi lyckas vända tillbaka matchen. Detta trots en tio minuter lång period där vi inte är med överhuvudtaget. Så vi är jäkligt starka i skallarna på det sättet, berättar Kim som i och med det får en bra språngbräda in i söndagens match.
– Så är det ju och nu har vi spelat 21 matcher sedan sommaruppehållet och bara förlorat en mot Apoel borta. Men annars är vi duktiga på att hitta sätt att vinna fotbollsmatcher på.

Att det dessutom vankas ny hemmamatch med allt vad det innebär i form av ovan nämnt läktarstöd finns givetvis med på pluskontot.
– Vår fotboll bygger i mångt och mycket på att vi blir en enhet där vi får det här trycket. I torsdags fick vi det mot en väldigt bra motståndare och det var kul att se att det gav effekt.Om IFK Göteborg

  • På sjunde plats i tabellen 36 poäng.
  • Gick på en mina senast mot Helsingborg som vann med 3-1 på Gamla Ullevi.
  • Oscar Wendt är avstängd pga tre gula kort.
  • Marcus Berg är lagets bäste målskytt med 11 mål på 20 matcher.

Kim Bergstrand om Göteborg:
– De har gjort en väldigt bra sommar och förhöst även om de fick ett hack i kurvan mot Helsingborg. De har ju en fantastisk blandning mellan unga spelare som tagit stora steg och en hord av tidigare landslagsmän som bidrar med mycket erfarenhet. Där har de fått till en fin mix och mycket kommer att handla om att hantera deras fart och en-mot-en-spelare, samtidigt som vi ska ha lagom mycket tålamod i anfallsspelet. Vi gjorde ju inte vår bästa prestation när vi mötte dem i våras så jag hoppas att vi kommer ut bättre den här gången.

Fem senaste mötena lagen emellan

IFK Göteborg - Djurgården 1-1, Allsvenskan apr 2022
IFK Göteborg - Djurgården 3-0, Allsvenskan okt 2021
Djurgården - IFK Göteborg 0-0, Allsvenskan maj 2021
Djurgården - IFK Göteborg 2-2, Allsvenskan aug 2020
IFK Göteborg - Djurgården 1-2, Allsvenskan juli 2020


Köp matchen hos Discovery här.

Senaste nytt
Fler nyheter