Inför Djurgården - KAA Gent

Synnerligen viktiga poäng på spel i kvällens returmöte mot Gent i Conference League. Här hittar du intervjuer och förutsättningar inför matchen.

DJURGÅRDEN - KAA GENT

Torsdag 13 oktober kl. 18.45, Tele2 Arena.
Köp biljett.


 

Truppstatus

– Elliot Käck är inte uttagningsbar till truppen, vilket även gäller Rasmus Schüller och Hampus Finndell. Vi behöver fortsätta att utvärdera båda två innan vi kan lämna några besked, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Spaningar 

  • Djurgården leder gruppen på sju poäng halvvägs in i gruppspelet i Conference League. Nu väntar ett rafflande returmöte mot ett sannolikt revanschlystet Gent på torsdag.
  • Gruppseger innebär åttondelsfinal i slutspelet och en andraplats ger sextondelsfinal mot grupptreorna i Europa League.
  • Både Hampus Finndell och Rasmus Schüller fick kliva av i söndagens match mot Häcken och är inte med i matchtruppen till torsdagens match.
  • Litauiske domaren Manfredas Lukjančukas dömer matchen.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Det blir spännande nu när Gent kommer till vår hemmaarena med vårt underlag, det blir intressant att se hur de kommer ut på det. Vi känner ju oss trygga här och även om vi inte vann sist i söndags så har vi en bra tro på vår hemmabana. Sedan är det klart att vi spelar tätt och att det är en utmaning att få en balans i belastningen. Men jag tycker att det hela tiden finns en spelglädje i laget och så länge det känns så är det bra, berättar Kim som ser fram emot hemmafördel mot belgarna.
– Både i Allsvenskan och Europa-spelet har det ju varit ett otroligt tryck här på Tele2 Arena och vi har lyckats benifiera på det i spelet också. Så jag hoppas att vi än en gång får till symbiosen när publiken ger till oss och vi ger tillbaka, då kommer det att bli jobbigt för Gent. ”Odjuret” ska släppas fram, helt enkelt.

Om KAA Gent

  • Bjöd på tufft motstånd senast på Ghelamco Arena men fick se sig besegrade med 1-0 av ett disciplinerat och hårt kämpande DIF. 
  • Ligger på tredje plats i gruppen medd samma poäng och målskillnad som Molde men med färre gjorda mål än norrmännen.
  • Besegrade bottenlaget Eupen med 4-0 i söndagens match i Jupiter League.
  • Mer utförlig info om laget finns att läsa här.

Kim Bergstrand om Gent:
–  Vi behöver ha lite mer lugn och ro i vårt anfallsspel, att vi är mer aktiva runt bollhållaren och får ha bollen i lite större utsträckning. Sedan gäller det att bromsa för Gent har mycket fart i djupled, så det måste vi ha koll på defensivt, förklarar Kim som inte vill sia om huruvida belgarna går på anstormning direkt för att ta initiativet.
– Jag hoppas att vi kan själva gå på anstormning direkt i den bästa av världar. Så även om Gent är skickliga och bra på det som de gör hoppas vi att kunna vara mycket av oss själva - men man måste alltid vara lite flexibel.

Visas på Viaplay

Senaste nytt
Fler nyheter