Inför Djurgården - Kristianstad

Kristianstad gästar Stadion på söndag då DIF siktar in sig på nya poäng.

DJURGÅRDEN - KRISTIANSTADS DFF

Söndag 1 maj kl. 15.00, Stockholm Stadion. 
Köp biljett här.


Truppstatus

– Portia Boakye och Ebba Wieder kommer inte att kunna vara med på söndag. Men vi hoppas att Ebba kommer att kunna vara spelklar till nästa match, meddelar tränare Magnus Pålsson.

Spaningar 

  • Grymt skön seger mot Eskilstuna ger en välkommen boost inför nästa tuffa utmaning då ett formstarkt Kristianstad väntar.
  • Ny stark målvaktsinsats från Kelsey Daugherty i måndags bådar gott inför helgen.
  • Lova Lundin och Alice Bergström följde upp fina inhopp senaste med tre respektive två mål i FA19-matchen mot Älvsjö i tisdags. Glädjande formbesked som vässar konkurrensen.
  • Fortsatt skadefrånvaro för Ebba Wieder i helgen som dock väntas vara på väg tillbaka i spel snart.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Vi ser fram emot en ny hemmamatch på Stadion. Vi har tre poäng på två matcher hemma och även om vi förlorade mot Rosengård, som var etta förra året, så besegrade vi Eskilstuna senast som ändå blev fyra förra året. Nu möter vi fjolårstrean Kristianstad och det vore skönt om vi kan visa att vi är ruskigt starka på Stadion, säger Magnus som upplevde både glädje och lättnad tillsammans med laget efter segern senast.
– Vinsten mot Eskilstuna ger ju någon typ av självförtroende för hela gruppen där vi får en bekräftelse på att vi är på rätt väg i det vi gör. Det är ett bra lag som vi slår och det är många delar i vårt försvarsspel som fungerar, speciellt det låga försvarsspelet där vi fick väldigt få anfall mot oss centralt. Sedan är det ju ofta så att anfallsspelet blir lite lidande när man inte haft självförtroendet och marginalerna med sig, då vill man inte ta alltför stora risker när man leder. Så offensiven blev kanske inte lika bra som man skulle önskat men överlag så gör vi en bra match och då blir också känslan att vi kan göra det ännu bättre mot Kristianstad, vilket förhoppningvis kan räcka långt.


Om Kristianstads DFF

  • På sjätte plats i tabellen med åtta poäng efter fem omgångar.
  • Vinst senast mot Linköping med 1-0.
  • Välbekanta Sheila van den Bulk var skadad i ovan nämnda match och det återstår att se om hon återvänder till Stadion för spel på söndag.
  • Tabitha Tindell ligger på delad förstaplats i damallsvenska skytteligan med fem mål.

Magnus Pålsson om Kristianstad
– Kristianstad är ett starkt lag. De bytte ju ut många i sitt lag från förra säsongen men gick jättestarkt på försäsongen och åkte ut i cupen mot BK Häcken. Så de har gjort det bra och även startat ganska starkt i serien med två vinster, två kryss och en förlust. Ett fysiskt och kontringsstarkt lag som är ganska raka i sitt anfallsspel men också duktiga på att variera det med att ha längre bollinnehav. Helt klart ett skickligt lag som vi tar oss an.

Fem senaste mötena lagen emellan


Djurgården - Kristianstad 1-4, OBOS Damallsvenskan okt 2021
Kristianstad - Djurgården 2-1 OBOS Damallsvenskan apr 2021
Kristianstad - Djurgården 0-1 OBOS Damallsvenskan aug 2020
Djurgården - Kristianstad 3-3 OBOS Damallsvenskan juli 2020
Kristianstad - Djurgården 2-0 OBOS Damallsvenskan aug 2019


Visas på Viaplay. Beställ matchen eller abonnemang via följande länk så gynnar det DIF Fotboll ekonomiskt.

Senaste nytt
Fler nyheter