Inför Djurgården - Sirius

Dags för ny hemmamatch på lördag då ett revanschlystet DIF jagar viktiga poäng. Här hittar du truppen, intervjuer och förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - IK SIRIUS

Lördag 30 april kl. 15.00, Tele2 Arena.
Taket kommer att vara öppet.


Köp biljett här

Truppstatus

Rasmus Schüller, Elliot Käck, Amadou Doumbouya och Frank Odhiambo är inte uttagningsbara. Utöver det är Piotr Johansson avstängd, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Se utförligare rapport om läget i truppen i klippet nedan.

Varningsläget inför matchen

3 varningar: Piotr Johansson (missar matchen)
1 varning: Joel Asoro, Victor Edvardsen, Hjalmar Ekdal, Magnus Eriksson, Hampus Finndell, Isak Hien, Haris Radetinac, Rasmus Schüller, Gustav Wikheim.

Spaningar 

  • Den bittra derbyförlusten har förpassats ut medvetandet och nu gäller det att samla kraft, plocka tre poäng och jaga tillbaka in i toppstriden. 
  • Piotr Johansson avstängd efter att ha åkt på sitt tredje gula kort för året i derbyt.
  • Positiva nyheter på vänsterbacksfronten där både Pierre Bengtsson och Elliot Käck är tillbaka i träning igen. Huruvida de är redo för spel på lördag återstår att se.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Det känns bra att få komma tillbaka till vår hemmaplan igen och vi har kunnat träna och snacka ihop oss under veckan. Nu har vi haft tre tuffa bortamatcher på gräs där vi gjort det helt okej och släppt till tre skott mot eget mål som inneburit tre insläppta mål. Så vi har blivit hårt straffade och även om vi inte varit uppe på vårt allra bästa så har vi definitivt inte varit så svaga heller. Men vi behöver jobba väldigt hårt för att få de här studsarna och marginalerna med oss, för de har varit lite emot oss under ett tag, förklarar Kim som dock inte räknar med någon poetisk rättvisa på lördag.
– Nej, det vet jag inte. Men vi måste vara tillräckligt bra för att inte falla på några marginaler.  Moralen är ändå god i laget, vi vet vad vi kan och ska bli ännu bättre. Det är inte så att vi varit sämre än våra motståndare en enda gång i år, däremot har vi inte fått prestation och resultat riktigt där vi vill ha det. Så det som gäller på lördag är att vi ska se till att vara väldigt jämna och inte få någon svacka, utan det ska vara fullt ös under full tid.

En positiv injektion i laget fanns också under torsdagens träning med båda vänsterbackarna tillbaka i träning.
– Både Pierre Bengtsson och Elliot Käck var med och körde idag och vi hoppas ju att någon utav dem kan vara med i helgen. Men det får vi utvärdera inför match.


Om Sirius

  • På elfte plats i tabellen med sju poäng efter fem matcher. Inledde med två segrar och ett kryss men har förlorat de två senaste.
  • Målfarlige anfallaren Christian Kouakou har missat två raka matcher på grund av skada men är tillbaka i Sirius trupp inför matchen på lördag.
  • Tommi Vaiho återvänder till Tele2 Arena men denna gång i Sirius-tröja.
  • Även Tim Björkström är en välbekant spelare som numera är lagkapten i Sirius.

Kim Bergstrand om Sirius
– Sirius är sig lika sett till tidigare säsonger. De är ett väldigt passningsinriktat lag med mycket bollinnehav och de har dessutom en bra spets i Christian Kouakou och några till. Det gäller att man är väldigt kollektiv mot dem, annars får man jaga boll i oändlighet. De har haft två tuffa matcher nu mot Mjällby och Hammarby så de kommer nog att vara rätt revanschsugna.

Senaste mötena lagen emellan

Sirius - Djurgården 1-0, Allsvenskan aug 2021
Djurgården - Sirius 5-1, Allsvenskan juli 2021
Djurgården - Sirius 4-0, Allsvenskan okt 2020
Sirius - Djurgården 0-2, Allsvenskan jun 2020
Djurgården - Sirius 4-0, Allsvenskan aug 2019


Kan du inte se matchen på plats visas den på discovery+.
Använd denna länk när du beställer den så gynnar det Djurgården ekonomiskt.

Senaste nytt
Fler nyheter