Företag

Inför Djurgården - Värnamo

  • Herrar
  • A-lag
  • 16 juli 2022

Djurgården jagar sin femte raka seger i Allsvenskan på lördag. För motståndet står IFK Värnamo på Tele2 Arena.

DJURGÅRDEN - IFK VÄRNAMO

Lördag 16 juli kl. 17.30, Tele2 Arena.

Köp biljett här.

Truppstatus

– Rasmus Schüller och Elliot Käck är inte uttagningsbara till matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget inför matchen:
4 varningar: 
Piotr Johansson
3 varningar: Rasmus Schüller 
2 varningar: Joel Asoro, Victor Edvardsen, Hjalmar Ekdal, Hampus Finndell, Isak Hien, Gustav Wikheim.
1 varning: Elias Andersson, Pierre Neurath Bengtsson, Magnus Eriksson, Haris Radetinac.

Spaningar 

  • Formkurvan pekar fortsatt uppåt efter 2-0-vinsten i Helsingborg i måndags, fjärde raka segern i Allsvenskan. 
  • Djurgården är obesegrat på Tele2 Arena i år. 2-2-matchen mot Helsingborg den 5 maj är den enda poängförlusten i Stockholm.
  • Joel Asoro, Victor Edvardsen, Hjalmar Ekdal, Hampus Finndell, Gustav Wikheim och Isak Hien står samtliga på två gula kort och missar matchen mot Häcken den 24 juli vid en varning på lördag.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– 
Efter måndagens match hade vi rehab dagen efter och sedan ledigt i onsdags. Idag (torsdag) körde vi ett fotbollspass och känslan är bra. Vinner man matcher så är känslan allt som oftast god och gör man bra prestationer över tid så får man oftast resultaten med sig. Vi börjar få betalt för att vi har varit ganska bra under en lång tid. På lördag vill vi att det ska ut som det brukar göra på Tele2 Arena, att vi är de som styr och ställer och bestämmer tempot, men man vet aldrig. Vi fick inte göra det mot Hammarby och då får man anpassa sig efter det, men förhoppningen är så klart att vi kan spela vårt spel så mycket möjligt. Vi har en ganska bra bredd i truppen och inte så många skador och det är förstås jättebra nu när det kommer att bli ganska tätt mellan matcherna. Det finns många som vill vara med och delta och det ser bra ut på träningarna så det finns alla möjligheter för att vi ska göra en bra prestation. 

Om Värnamo

  • 13 inspelade poäng ger en 13:e plats i tabelllen.
  • Senaste matchen slutade oavgjord, 1-1 mot GIF Sundsvall hemma på Finnvedsvallen.
  • 31-årige forwarden Marcus Antonsson, med ett förflutet i bland annat Leeds, Blackburn och Malmö, har stått för sex mål vilket utgör hälften av lagets målskörd i Allsvenskan.
  • Nykomlingen har kryssat mot Malmö och slagit Hammarby. Även 4-1-segern borta mot Helsingborg imponerar.

Kim Bergstrand om Värnamo:
– 
Det är en pigg och framåtlutad nykomling som verkligen har ett eget spel, Jag tycker att de har gjort det jättebra hittills. Det är ett väldigt tryggt och bollskickligt lag där spelarna tror på sig själva och håller huvudena högt så det gäller för oss att göra det vi ska väldigt bra. Annars kommer vi att få jaga runt efter bollen och det kommer att bli jobbigt. Marcus Antonsson har gjort många mål och det är inget konstigt, det har han gjort i många år.
 

16 juli, lördag 17:30Tele2 Arena

DjurgårdenIFK Värnamo
5-0 (2-0)

  • MålskyttarHaris Radetinac 15'Magnus Eriksson 30'Emmanuel Banda 52'Magnus Eriksson 67'Victor Edvardsen 90+1'
  • Domare Glenn Nyberg
  • Publik (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat