Inför Djurgården - Västerås SK

Dags för årets första träningsmatch när VSK gästar Tele2 Arena på lördag. Här hittar du truppen och förutsättningarna.

DJURGÅRDEN - VÄSTERÅS SK

Lördag 22 januari kl. 13.00, Tele2 Arena, (taket kommer att vara stängt).
Ett begränsat antal biljetter har släppts till matchen, läs mer här.

Matchen visas på discovery+, beställ via denna länk så gynnar det Djurgården ekonomiskt.

Truppstatus

– Aleksandr Vasyutin, Elliot Käck, Rasmus Schüller, Edward Chilufya, Victor Edvardsen, Jesper Löfgren och Kofi Asare är inte tillgängliga för spel, enligt Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

 

Spaningar 

  • Dags för årets första träningsmatch på lördag. Ett efterlängtad igångkickande av säsongen med kapacitet för 2000 djurgårdare på Tele2 Arena enligt nuvarande restriktioner.
  • En risk för bortfall i truppen med tanke på rådande covid-läge är påtaglig men tränare Kim Bergstrand är övertygad om att kunna mönstra en stark trupp.
  • Samtliga tillgängliga spelare är tänkta att få minst 45 minuters speltid.
  • Fem spelare är tillbaka från utlåning och har nu chansen att visa framfötterna: Elias Andersson, Isak Hien, Adam Bergmark Wiberg, Axel Wallenborg och Mattias Mitku.
  • Tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf missade träningsstarten förra veckan men Kim kom tillbaka nu i veckan och "Tolle" kan förhoppningsvis närvara på fredagens träning.
  • Taket kommer att vara stängt på lördag.
  • Uppdatera dig om läget i laget via DIFTV:s livesändning från fredagens träning.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– I onsdags såg det jättebra ut truppmässigt men nu har det trillat bort några spelare. Vi kommer ju få ihop ett lag men vi hade en ursprunglig tanke om att ingen skulle spela mer än 45 minuter och den får vi nog rucka på. De som är bäst tränade kommer därför att få lite mer speltid, säger Kim som ser matchen som en klassisk igångsättning.
– Grundtanken är ju att kicka igång säsongen på samma sätt som när vi mötte Akropolis förra året. Sedan finns det ju alltid lite taktiska tankar i varje match och vi kommer att ha en genomgång med lite grunder under fredagen. Men mest handlar det om en helhet där vi får något att förhålla oss till så att vi får ”coacha runt” lite och det är alltid bra när man har en motståndare som vill jävlas lite med en.

Dessutom finns det plats för runt 2000 DIF-supportrar på lördag vilket ger lite extra glöd.
– Kul med publik på plats så att det blir en inramning och kittlar lite extra. Spelmässigt blir det intressant att se hur mycket laget kommer ihåg av grunderna i vårt spel och jag hoppas att publiken känner igen sig.

Om Västerås SK

  • Kom på tolfte plats i Superettan förra säsongen med ett sent säkrande av kontraktet.
  • Tränas av Kalle Karlsson som nyligen förlängde sitt kontrakt.
  • Simon Gefvert (bilden ovan) är lagets nuvarande bästa assist-spelare sedan fjolårets succélån Taha Ali återvänt till Örebro SK.

Kim Bergstrand om Västerås 
– Vi har ingen superkoll på dem i nuläget, det är svårt att bedöma ett lag vid den här tiden på året när det inte spelats några matcher än och mycket förändrats. De sålde ju av en del spelare förra året, bland annat till Degerfors, och har en bra verksamhet. En Superettan-motståndare som är bra för oss att möta just nu och det kommer säkert att bli en intressant och rolig match.

Kan du inte se matchen på plats? Den visas på discovery+ 
Använd denna länk när du beställer den så gynnar det Djurgården ekonomiskt.

Senaste nytt
Fler nyheter