Inför IFK Kalmar - Djurgården

Sista matchen innan sommaruppehållet väntar på söndag då DIF beger sig till Guldfågeln Arena i jakt på tre poäng.

IFK KALMAR - DJURGÅRDEN

Söndag 19 juni kl.15.00, Guldfågeln Arena. 

Truppstatus

– Portia Boakye är fortsatt borta från spel och i övrigt har vi haft en del sjukdom i laget vilket gör att Tilde Lindwall Linda Motlhalo, Ebba Wieder och Alice Bergström inte åker med ner till Kalmar, meddelar tränare Magnus Pålsson.

Varningsläget inför matchen

3 varningar: Nellie Lilja 
2 varningar:  Lova Lundin, Sara Olai.
1 varning: Tove Almqvist, Hayley Dowd, Louise Hvarfner, Kamilla Karlsen, Emelie Lövgren, Tilde Lindwall, Sara Lilja Vidlund.

Spaningar 

  • En tung förlust mot Piteå får användas som tändvätska inför bortamötet mot ett sannolikt revanschlystet Kalmar.
  • Nellie Lilja är åter tillgänglig för spel efter avstängningen mot Piteå.
  • Sjukdom i truppen gör att ett antal viktiga spelare saknas.
  • Sista matchen innan sommaruppehållet och det gäller att maxa hela vägen in över linjen.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Läget är ganska bra under omständigheterna. Vi hade ju en lång resa hem från Kiruna och sedan har vi haft en del spelare som varit lite krassliga. Men jag hoppas att vi kommer att få tillbaka de flesta i träning under lördagen och att de sedan är redo för match på söndag, säger Magnus som tillsammans med laget samlade på sig lite nya erfarenheter mot Piteå.
– Vi har pratat om matchen och tagit lärdom av den. Det var mycket som inte fungerade och Piteå lyckades med det som de ville i sitt höga försvarsspel. Vi fick ett rätt hårt tryck på oss efter knappt 20 minuter, innan dess var det ganska jämnt. Men vi hade svårt att komma in bakom dem och få dem att jobba bakåt eftersom de är så duktiga på att jobba framåt i sitt försvarsspel. Det var vi mest besvikna på att vi inte lyckades med det och det är något som vi tar med oss mot Kalmar, som för övrigt har bytt formation sedan vi mötte dom senast. Så nu ska vi tömma ut den sista energin innan uppehållet och se till att vi får en bra avslutning på vårsäsongen.


Om IFK Kalmar

  • På elfte plats i tabellen med nio inspelade poäng.
  • Alyssa Waker och Hallbera Gisladottir är avstängda.
  • Senast lagen möttes blev det 4-0 till DIF på Stockholms Stadion.

Magnus Pålsson om Kalmar
– De har två spelare avstängda (Walker och Gisladottir) inför matchen vilket såklart är jobbigt för dem. I övrigt spelade de 3-5-2 fram till att de mötte oss på Stadion och sedan bytte de formation i halvtid. Efter det har de spelat mer likt 4-3-2-1 eller 4-5-1 så vi får se hur de ställer upp på söndag. De är ju ganska raka och kontringsstarka och har ställt till det för rätt många lag fram tills nu, men på slutet då de har haft det lite tuffare. De har haft rätt stora förluster i de senaste matcherna men vi räknar med att de är revanschsugna och kommer att vara väldigt laddade inför den här matchen.

Senaste mötena lagen emellan

Djurgården - IFK Kalmar 4-0, OBOS Damallsvenskan juni 2022
Djurgården - IFK Kalmar 2-1, Träningsmatch feb 2022


Visas på Viaplay. Beställ matchen eller abonnemang via följande länk så gynnar det DIF Fotboll ekonomiskt.

Senaste nytt
Fler nyheter