Inför Kalmar FF - Djurgården

DIF beger sig söderöver för att jaga nya poäng i toppstriden på Guldfågeln Arena. Här hittar du intervjuer och förutsättningarna inför matchen.

KALMAR FF - DJURGÅRDEN

Söndag 22 maj kl. 17.30, Guldfågeln Arena

Matchen visas på discovery+.

Använd denna länk när du beställer matchen så gynnar det Djurgården ekonomiskt.

Truppstatus

– Elliot Käck och Rasmus Schüller är de spelare som inte är uttagningsbara till truppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget inför matchen

4 varningar: Piotr Johansson
2 varningar: Hjalmar Ekdal, Isak Hien, Rasmus Schüller.
1 varning: Joel Asoro, Pierre Bengtsson, Victor Edvardsen, Magnus Eriksson, Hampus Finndell, Haris Radetinac, Gustav Wikheim.

Spaningar 

  • Urladdningen mot MFF gav viktiga poäng, tabellyft och en boost för laget. Nu gäller det att hålla lågan fortsatt brinnande med en ny stark prestation mot ett spelskickligt Kalmar.
  • Bortamatch på naturgräs av vårkaraktär ger nya förutsättningar.
  • Tre spelare missar nästa match vid nytt gult kort: Hjalmar Ekdal, Isak Hien och Rasmus Schüller.
  • Många övertygande insatser i tisdagens U21-match mot Degerfors skärper konkurrensen ytterligare i laget.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vi fick ju lite retroaktiv utdelning efter en ganska lång period av bra prestationer med en mindre poängskörd. Det tycker jag att alla spelarna var väl värda men även föreningen och supportrarna i stort - att vi fick tillbaka lite, berättar Kim som var extra nöjd med vissa delar i spelet mot MFF.
– Frånsett de första 12-13 minuterna var vi väldigt bra att få ut något av de lägen vi får när vi vinner bollen. Man brukar prata om övergångar från försvar till anfall och där var vi jättebra. Vi hade lite problem med det i sista delen av matchen mot Elfsborg, men nu tycker jag att vi var väldigt bra. Då blir det jobbigt att möta oss för då får vi betalt för vårt presspel.

I övrigt var det hög truppnärvaro i duggregnet på Kaknäs under fredagsträningen.
– Det är några små skavanker som vanligt men generellt sett en frisk trupp och har man vunnit går naturligtvis självförtroendet upp, konstaterar Kim som sett till att laget kört mycket träning på naturgräs i veckan.
– Mattan på Guldfågeln är väl ännu inte i toppskick och det kommer kanske studsa och ha sig lite. Så där får vi se vad förutsättningarna ger där när det gäller passningsspel. Men vi kommer att få tre tre träningar på gräs inför matchen så det känns bra att vi kommer väl förberedda.


Om Kalmar FF

  • På nionde plats i tabelllen med 12 poäng på åtta matcher.
  • Oliver Berg är lagets bäste poängspelare med två mål och tre assist. 
  • Piotr Johansson gör ett återbesök på sin förra hemmaplan.

Kim Bergstrand om Kalmar
– Vi möter ett bollskickligt lag som är inriktat på possesion och det brukar ofta bli bra fotbollsmatcher mot Kalmar. De är välcoachade på alla sätt och vis och duktiga på att sätta press. De hade ju inga problem att avfärda Hammarby för några veckor sedan så det ska bli spännande att ta sig an dem. Sedan har de ju blandat lite resultatmässigt och så brukar det bli för de flesta lagen, men de har sina svagheter som vi ska försöka utnyttja.

Fem senaste mötena lagen emellan

Kalmar - Djurgården 0-2, Svenska Cupen mars 2021
Djurgården - Kalmar 3-2, Allsvenskan okt 2021
Kalmar - Djurgården 0-1, Allsvenskan juli 2021
Djurgården - Kalmar 4-1, Svenska Cupen mars 2021
Kalmar - Djurgården 0-3, Allsvenskan nov 2020

Senaste nytt
Fler nyheter