Inför Linköping - Djurgården

Ny träningsmatch borta mot Linköpings FC väntar på onsdag. Här hittar du truppen, DIFTV-intervju med Magnus Pålsson och förutsättningarna inför matchen.

LINKÖPINGS FC - DJURGÅRDEN 

Onsdag 9 februari kl.18.00, Linköping Arena.

Matchen sänds live av Sportexpressen, klicka här för att komma till sändningen.

Truppstatus

– Portia Boakye och Alice Bergström är fortsatt otillgängliga för spel men i övrigt har vi fullt frisk trupp, säger tränare Magnus Pålsson.

Fysioterapeut Anna Kellermalm Fallby om fysupplägget i laget

Spaningar 

  • Laget är tillbaka i Stockholm igen efter en veckas läger i Turkiet och efter en tuff inledande träningsmatch mot Zenit väntar nu ett nytt spännande test mot LFC på onsdag.
  • Många intressanta debuter mot Zenit och fler kvitton kommer på onsdag. 
  • En i stort sett frisk trupp ger breda matchningsmöjligheter där endast Portia Boakye och Alice Bergström inte finns tillgängliga för spel.
  • Se Nellie Lilja summera träningslägret och Zenit-matchen här.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Vi tänkte att vi skulle ha en period nu i inledningen av säsongen då vi matchar ganska hårt och spela mycket matcher för att få något att jobba med. Det är ändå i match som allt måste funka sen, det spelar ingen roll hur bra träningarna går om vi inte får med oss det ut i matchen. Ser man till vårschemat kommer vi att spela mycket vardagsmatcher där det blir tre matcher vissa veckor, så det gäller att kunna förbereda spelarna på det även om vi gör det i lite lättare form just nu genom att rotera mer, berättar Magnus som ökar nivån gradvis.
– Tanken mot Linköping är att vi kommer att spela med ett liknande upplägg som vi gjorde mot Zenit, men kanske att några spelar lite mer och andra lite mindre än vad de gjorde senast.

I övrigt tillkommer en del nyttiga lärdomar från matchen mot Zenit Sankt Petersburg.
– Framför allt så tar vi med oss det fysiska spelet. Vi måste vinna mycket fler dueller än vad vi gjorde, Zenit gick verkligen hundra procent in i varje situation. Det var väldigt tufft men det är viktigt att ta med sig det; att man kan gå in och spela på ett sådant sätt själva också och jag tror att man kan vinna väldigt mycket på det om motståndarna tycker att vi blir ett jäkligt jobbigt lag att möta. Vi pratade om att det var en lärdom och sedan tar vi även med oss att vi behöver steppa upp kvalitetsmässigt i passning, mottag och förberedelse innan man får bollen. Så att vi undviker den typ av bolltapp som vi hade några stycken av senast där Zenit straffade oss rätt hårt.


Om Linköpings FC

  • Har spelat två träningsmatcher med segrar mot IFK Norrköping (3-1) och KIF Örebro (2-1)
  • Sofie Breedgard har startat säsongen starkt som målskytt i båda ovanstående matcher.
  • Kom sexa i OBOS Damallsvenskan förra året.

Magnus Pålsson om Linköping
– De vann ju mot KIF Örebro i helgen med 2-1 och kommer från ett liknande läge som vi har. Jag vet inte hur det tänker matcha men antagligen så testar de lite olika spelare och roterar en del för att inte belasta för hårt. De har ett bra lag som de förstärkt med någon spelare, samtidigt har de tappat Uchenna Kanu som var deras bästa målskytt.
– Vi vet ungefär hur de spelar med sitt 3-4-3 eller 3-5-2, lite likt oss. Linköping är ju ett lag som vi verkligen hoppas kunna konkurrera med och förhoppningsvis vara före. De är lite i samma sits som oss där det gäller att steppa upp och de vill säkert vara med i toppstriden och komma högre upp i tabellen jämfört med förra säsongen. Så det här blir en intressant värdemätare för oss, summerar Magnus.

Senaste nytt
Fler nyheter