Inför Piteå - Djurgården

Unik match i midnattssol med avspark 23.00 i Kiruna väntar på måndag.

PITEÅ - DJURGÅRDEN

Måndag 13 juni kl.23.00, Lombia IP. 

Truppstatus

– Portia Boakye är fortsatt borta och Nellie Lilja är avstängd efter tre gula kort. Men Julia Walentowicz är aktuell igen för truppen precis som Nicole Ruiz Grandados, förklarar tränare Magnus Pålsson.

Varningsläget inför matchen

3 varningar: Nellie Lilja (avstängd)
2 varningar:  Lova Lundin, Sara Olai.
1 varning: Tove Almqvist, Hayley Dowd, Louise Hvarfner, Kamilla Karlsen, Emelie Lövgren, Tilde Lindwall, Sara Lilja Vidlund.

Spaningar 

  • Spektakulära förutsättningar med avspark 23.00 i midnattssol på extremt nordliga breddgrader.
  • Fortsatt kvar i vinnarspåret efter tre nya poäng mot BP i onsdags.
  • Nellie Lillja är avstängd efter att ha åkt på sitt tredje gula kort mot BP.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Det är både kul och lite kämpigt. Det är ju tur att matchen kommer så här sent på säsongen så att det inte hade varit mitt i matchflödet, nu är det ju bara två kvar innan uppehållet. Men det ska bli intressant även om väderprognosen just nu spår moln och regn, så då lär det inte bli så mycket midnattssol. Fast vi får hoppas att det hinner ändra sig och då är det såklart en rolig upplevelse att ha varit med om att spela match på natten i solljus, säger Magnus som kunde glädja sig åt tre viktiga poäng mot BP i onsdags.
– Det känns bra även om vi tycker att vi kunde ha gjort en bättre prestation. Men det är såklart positivt för laget att vi vann och att vi är fortsatt svåra att göra mål på. Vi satte två mål framåt, varav ett på en fast situation, vilket var bra. Så jag tycker att vi har en god stämning i laget och skönt att vinna även om man inte gör en supermatch.


Om Piteå

  • På nionde plats i tabellen, två poäng efter DIF.
  • Hlin Eiriksdottir är lagets bästa målskytt med fem fullträffar i serien.
  • Förlorade senast med 1-0 mot AIK.

Magnus Pålsson om Piteå
– Vi har pratat om att vi verkligen vill ta revansch efter premiären, jag tycker inte att vi var samma lag då som vi är nu. Vi har utvecklat och blivit bättre så vi ser fram emot att möta dem igen. Piteå är ju ett väldigt fysiskt lag som är duktiga på dueller och att vinna bollar överlag, både i luften och på marken. De är ganska raka på sin egen planhalva för att komma upp på motståndarnas planhalva och där jobbar de mycket med att kunna variera sitt spel med både inlägg, instick och distansskott. De har hittat ett sätt att spela på som fungerar för dem och sedan jobbar de med väldigt högt försvarsspel och är intensiva i sitt presspel. De försöker vinna bollen nära motståndarens mål och etablerar en typ av tryck som gör att det är svårt att komma in på deras planhalva.

Fem senaste mötena lagen emellan

Djurgården - Piteå 1-4, OBOS Damallsvenskan mars 2022
Djurgården - Piteå 0-0, Svenska Cupen mars 2022
Djurgården - Piteå 3-0, OBOS Damallsvenskan juli 2021
Piteå - Djurgården 1-0, OBOS Damallsvenskan maj 2021
Djurgården - Piteå 1-0, OBOS Damallsvenskan aug 2020Visas på Viaplay. Beställ matchen eller abonnemang via följande länk så gynnar det DIF Fotboll ekonomiskt.

Senaste nytt
Fler nyheter