Inför Rosengård - Djurgården

DIF beger sig söderut för en knepig utmaning mot de nyblivna mästarna på måndag. Här hittar du truppen och förutsättningarna.

FC ROSENGÅRD - DJURGÅRDEN

Måndag 31 oktober kl. 19.00, Malmö IP 

Truppstatus

– Vi har Emelie Lövgren tillbaka igen men Hayley Dowd och Sanna Kullberg är fortsatt icke tillgängliga för spel. I övrigt är resterande tillgängliga så det ser ändå bra ut för oss, summerar Magnus Pålsson., meddelar tränare Magnus Pålsson.

Varningsläget inför matchen

5 varningar: Nellie Lilja
3 varningar: Sara Olai 
2 varningar: Kamilla Karlsen
1 varning: Tove Almqvist, StinaLisa Johansson, Tilde Lindwall, Lova Lundin, Julia Walentowicz

Spaningar 

  • Tuff bortamatch där endast äran och poängen finns att spela för i och med att DIF kommer att sluta på en tionde plats i tabellen.
  • Emelie Lövgren tillbaka i spel igen men fortsatt frånvaro för Hayley Dowd och Sanna Kullberg
  • Nellie Lilja missar den avslutande matchen mot BK Häcken om hon drar på sig ett gult kort.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– En väldigt tuff bortamatch, det är ju den tillsammans med Häcken borta som många anser är de svåraste bortamatcherna under säsongen. Vi har använt oss lite av det vi gjorde borta mot Häcken då vi hade ett väldigt bra försvarsspel, så vi ska ta oss an matchen på ett liknande sätt som vi gjorde då, berättar Magnus som reser ner med ett välmotiverat lag även om tabellplaceringen redan är klar.
– Det är ju alltid roligt att möta Rosengård och testa sig mot dem. Vi har pratat om att vi ska avsluta säsongen med två riktigt bra prestationer och förhoppningsvis få med oss några poäng. Vi vet ju på förhand att det är tuffa matcher. Men vi har några nya grejer som vi vill pröva och som förhoppningsvis kan ge effekt när vi möter Rosengård.


Om FC Rosengård

  • Blev allsvenska mästare 2022 i och med senaste segern mot Kristianstad med 2-0.
  • Stark formkurva med fem raka vinster i OBOS Damallsvenskan, dock blev det förlust med 4-1 i Champions League-matchen mot Barcelona i veckan.
  • Välbekanta Olivia Schough är lagets bästa målskytt med tolv fullträffar i serien.

Magnus Pålsson om Rosengård
– Det är svårt att veta hur de kommer att agera sett till förutsättningarna. Vi mötte dem ju förra året under liknande premisser, fast det var i sista omgången, och då hade de också vunnit guld innan. Men det borde ju vara en väldigt rolig match för deras del där de kan spela avslappnat hemma med guldet klart och inget att förlora. Sedan mötte de ju Barcelona i torsdags så vi vet inte hur mycket skavanker det har gett dem. Men vi räknar med en tuff match och att de vill avsluta snyggt på hemmaplan.
 

Fem senaste mötena lagen emellan

Djurgården - Rosengård 2-5, OBOS Damallsvenskan apr 2022
Djurgården - Rosengård 0-2, OBOS Damallsvenskan nov 2021
Rosengård - Djurgården 3-0, OBOS Damallsvenskan maj 2021
Rosengård - Djurgården 3-0, OBOS Damallsvenskan sep 2020
Djurgården - Rosengård 0-0, OBOS Damallsvenskan aug 2020Visas på Viaplay. Beställ matchen eller abonnemang via följande länk så gynnar det DIF Fotboll ekonomiskt.

Senaste nytt
Fler nyheter