Inför Sepsi - Djurgården

På torsdagskvällen är det dags för den tredje kvalomgången av Europa Conference League som Djurgården inleder borta mot Sepsi OSK i Rumänien.

SEPSI - DJURGÅRDEN

Torsdag 4 augusti 20.00 (svensk tid), Stadionul Sepsi Arena

Aftonbladet sänder matchen som kan ses med abonnemanget Plus. 

Truppstatus

Elliot Käck är opererat ett knä och är ej uttagningsbar.

Spaningar

Laget flög ner till Rumänien på tisdagen och genomför ett träningspass under onsdagen.

Djurgården har inte förlorat eller kryssat i en tävlingsmatch sedan den 22 maj då Kalmar vann med 1-0 på Guldfågeln Arena. Sviten av vunna matcher är nu uppe i åtta stycken. Överlever den även torsdagens match? 

En veckas speluppehåll kom lägligt efter tre matcher på åtta dagar. 

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vi spelade vår senaste match i torsdags och det var nog nyttigt att vi fick några dagar där alla inblandade kunde vila huvud, öron och ben. Vi landade i Rumänien väldigt sent på tisdagen så vi har inte hunnit orientera oss så mycket än, men allting har flytit på hittills. Resan gick jättebra så det var inga konstigheter och vi har så klart en god känsla i truppen då det är många spelare som är friska och vi har bra resultat i ryggen. Det är många pilar som pekar åt rätt håll och alla som är här är redo för spel så det känns vädlgit positivt. Marcus Danielson är spelklar och det är bra att vi inte behöver tvinga in honom i något utan kan smyga in honom i det här så att han håller ihop och inte blir överbelastad på något sätt. Vi har fyra väldigt kompetenta mittbackar och det är härligt.

Om Sepsi

Klubben är en del av Ungerns premiärminister Viktor Orbans projekt att lyfta ungerska minoriteter i grannländerna.

Gick vidare från den andra kvalomgången av Europa Conference League genom att slå ut Olimpija Ljubljana från Slovenien på straffar. 

Ligger för närvarande på sjunde plats i den rumänska ligan med en vinst och två oavgjorda efter tre omgångar.

Hemmaarenan Stadionul Sepsi Arena invigdes i oktober 2021 och rymmer 8 400 åskådare. 

Kvalificerade sig för spel i Europa genom att vinna den rumänska cupen. Landslagsmittfältaren Marius Stefanescu blev stor hjälte med två mål i cupfinalen 

Tränaren Cristiano Bergodi har en framgångsrik spelarkarriär bakom sig och gjorde 160 matcher för Lazio i sitt hemland Italien. 

Kim Bergstrand om Sepsi:
– Spelmässsigt påminner Sepsi mycket om Rijeka, men även om man aldrig vet vad motståndarna kommer att göra så tror jag att de kommer ut lite hårdare än Rijeka som la sig lite lågt. Sepsi är nog också mer samspelt eftersom de har spelat lite fler matcher. De har många spelare som är över 30 år så de har varit med om en hel del. Det blir väldigt viktigt för oss att hålla oss kalla under första delen av matchen så att vi kan hänga med. 

Senaste nytt
Fler nyheter