Inför Sirius - Djurgården

Träningsmatch i Norrtälje väntar på fredag då Djurgården kalibrerar formen inför den allsvenska omstarten.

IK SIRIUS - DJURGÅRDEN

Fredag 17 juni kl. 17.00, Norrtälje Sportcentrum
Biljetter köps i entrén under matchdag. Biljettpris är 120 kronor oavsett ålder.

Matchen visas på discovery+.
Använd denna länk när du beställer matchen så gynnar det Djurgården ekonomiskt.

Truppstatus

– Jesper Löfgren och Elliot Käck är inte uttagningsbara vilket även gäller landslagsspelarna Rasmus Schüller, Hjalmar Ekdal, Sead Haksabanovic och Emmanuel Banda, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Spaningar 

  • Träningsmatch av genrepskaraktär för att kalibrera laget inför den allsvenskan omstarten den 26 juni mot GIF Sundsvall.
  • Pierre Bengtsson tränar för fullt igen och spelade halva U21-matchen mot Örebro i måndags.
  • Även Hampus Finndell var tillbaka i träning igen under onsdagen.
  • Spelarna som varit på landslagsuppdrag, d.v.s. Ekdal, Schüller, Haksabanovic och Banda, ansluter till laget senare och kommer således inte att vara aktuella för spel.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vi får se hur många som är tillgängliga för matchen. Det har varit några småskavanker men vi hade ändå 14-15 spelare igång i träning under onsdagen. Alla kommer ju att spela men de flesta kommer att spela mer än de gjorde senast i U21-matchen mot Örebro. Sedan kommer de som varit på landslagsuppdrag (Ekdal, Schüller, Banda och Haksabanovic) hem lite senare så de är inte aktuella, berättar Kim som vill se en solid och fokuserad insats av sitt manskap.
– Vi vill att det ska se ut som vanligt i de här matcherna. Det finns inga krav på att allt ska se flödande, perfekt och mysigt ut, men struktur, arbetsmoral och kommunikation ska vara på plats. Lite ordning och reda helt enkelt. Samtidigt känns det som att vi är lite på gång. När man går igenom vårsäsongen är den bättre i spelet än vad resultaten visar. Så nu ska vi se till att få resultat och prestation att hänga ihop.

Fredagens genrep blir en indikator på den biten efter en tuff träningsperiod med hög intensitet.
– Det har varit ömsom vin, ömsom vatten. Vi har tränar ganska mycket, ibland är det väldigt bra och andra gånger lite sämre. Det är som det brukar vara när man startar om och tränar på rätt hårt, vissa pass blir mer kvantitet än kvalitet. Men de behöver det, vi kommer inte att ha så mycket chanser att träna sedan när vi ska ut och spela i Europa.


Om IK Sirius

  • På elfte plats i den allsvenska tabellen med 14 poäng inför omstarten.
  • Den blårandiga målvaktshjälten Tommi Vaiho återfinns på lån mellan stolparna och även välbekante Tim Björkström spelar numera i blåsvart.
  • I vårens allsvenska möte bev det seger med 4-0 för DIF.
  • Anfallaren Christian Kouakou visade god form med tre mål i de tre senaste allsvenska matcherna innan uppehållet och bör hållas under uppsikt.

Kim Bergstrand om Sirius
– Jag antar att Sirius, precis som vi, kommer att vilja jobba på sitt spel och få lite ordning och reda där. Men alla vet ju vad Sirius står för och är vi för slappa i försvarsspelet kommer vi att få jaga boll tills vi kräks. Så det gäller att vi är lika bra där som när vi mötte dem senast. Vi sprang oerhört mycket i den matchen och hade ett jäkla bra försvarsspel som sedan gav oss möjligheter framåt.

Fem senaste tävlingsmatcherna lagen emellan

Djurgården - Sirius 4-0, Allsvenskan april 2022
Sirius - Djurgården 1-0, Allsvenskan aug 2021
Djurgården - Sirius 5-1, Allsvenskan juli 2021
Djurgården - Sirius 4-0, Allsvenskan okt 2020
Sirius - Djurgården 0-2, Allsvenskan juni 2020

Senaste nytt
Fler nyheter