Inför U21 AFC Eskilstuna - Djurgården

Ett ungt DIF beger sig till Tunavallen under tisdagen för U21-match mot AFC kl. 17.00. Här hittar du truppen och förutsättningarna.

Efter att ha GIF Sundsvall har dragit sig ur serien har tabellen och förutsättningarna ändrats i U21 Allsvenskan Norra. Med två återstående seriematcher ligger därmed Djurgården på andraplats i tabellen med 16 poäng på åtta matcher.
På tisdag väntar näst sista matchen i serien borta mot AFC Eskilstuna och det är ett ungt Djurgården som beger sig till Tunavallen med tanke på att herrlaget befinner sig på Cypern för Conference League-kval, enligt Martin Andersson som ansvarar för U21-matcherna i höst.
– Trupputtagningen är ju mycket kopplat till belastning i och med att A-laget är på Cypern och vi spelade lördag-söndag med PA19 och PA17, så vi får vara lite vaksamma kring hur killarna mår. Vi kommer att möta ett juniorlag har AFC meddelat, sedan om det innebär att det kommer att vara P19-baserat eller mer en mix av P19 och P17, som vi kommer att ha, återstår att se. Men det blir två unga lag som möts där vi kommer att matcha lite förbestämt. En del kommer att få spela 45 minuter på förhand men om det händer någonting kan det såklart bli så att vissa får spela lite mer, berättar Martin som ansvarar för U21-matchningen under höstsäsongen.
– Jag kommer att ta det här U21-racet tillsvidare under hösten ihop med Johan Palm (tränare PA19) eller Ernesto Rubio Sivodedov (tränare PA17). Nu på tisdag är det Johan som följer med till Eskilstuna och det är alltid bra att vara två så att vi kan hjälpas åt under matchen.

Truppen hittar du i matchrutan i artikeln och matchen sänds av Eskilstuna-kuriren: https://ekuriren.se/bli-prenumerant/artikel/r2k1px3r/ek-2202e-odr