Inför Varberg - Djurgården

Ny utmaning redan på lördag när DIF beger sig västerut i jakt på nya poäng i den allsvenska toppstriden. Här hittar du intervjuer och förutsättningar inför matchen.

Varbergs BoIS - Djurgården
 

Lördag 20 augusti kl. 15:00 Varberg Energi Arena

Köp matchen hos Discovery här.Truppstatus

Elliot Käck och avstängde Gustav Wikheim är de spelare som inte är tillgängliga för truppen.

Varningsläget inför matchen:

4 varningar: 
Piotr Johansson
3 varningar: Rasmus Schüller, Hampus Finndell,  Gustav Wikheim.
2 varningar: Joel Asoro, Victor Edvardsen, Hjalmar Ekdal, Isak Hien.
1 varning: Elias Andersson, Emmanue Banda, Pierre Neurath Bengtsson, Amadou Doumbouya, Magnus Eriksson, Haris Radetinac.

Spaningar

 • Segern med 3-0 mot APOEL ger ett utsökt utgångsläge inför returen och stärker upp ett redan gott självförtroende i laget ett snäpp till.
 • Nu väntar dock andra premisser med en kärv bortamatch mot ett lurigt Varberg där varje poäng är av yttersta vikt i det tighta racet i den allsvenska toppstriden.
 • Återvändande Besard Sabovic gjorde sin första tävlingsmatch på länge mot Kalmar i söndags och slet hårt på mittfältet i 104 minuter, (inklusive övertid). Ett viktigt tillskott på mittfältet i det täta spelschemat.
 • Gustav Wikheim är avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort för säsongen mot Kalmar.
 • Joel Asoro, Victor Edvardsen, Hjalmar Ekdal och Isak Hien missar nästa match vid ett gult kort.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vi ska utvärdera under fredagen vilka som är tillgängliga och fräscha och försöka få en balans i belastningen. Vi kommer såklart att fortsätta rotera, sedan får vi se exakt hur. Men av vad vi vet i nuläget är det ingen som har gått sönder och Gustav Wikheims avstängning är den enda jobsposten så här långt, berättar Kim som inte vill lägga alltför stor vikt vid onsdagens positiva resultat mot APOEL inför lördagen.
– Man måste försöka ta en sak i sänder, vi måste vinna på lördag om vi ska kunna ta oss ut i Europa nästa år och sedan behöver vi göra riktigt bra ifrån oss i Allsvenskan framöver. Vi kan inte tulla på det på något sätt.

Att segerparaden göder självförtroendet i truppen är dock uppenbart, även om kropparna tar lite stryk av spelschemat.
– Psykiskt mår alla bra efter den här sviten av bra prestationer och fina resultat. Alla jobbar på med gott mod och det känns väl i hela Djurgården och inom vår organisation att det är mycket energi. Sedan får vi se vad vi kan få ut av det, men vi siktar såklart på att få ut max av det på lördag.

Om Varbergs BoIS

 • Ligger på tolfte plats i tabellen med 19 inspelade poäng.
 • Luke Le Roux är avstängd inför matchen.
 • Senast lagen möttes vann DIF hemma på Tele2 Arena med 4-0, nu väntar ett annat långsammare underlag med match på naturgräs.
 • Robin Simovic är lagets bästa målskytt med fyra gjorda mål i serien.
   

Kim Bergstrand om Varberg:
– Det kommer att bli tufft, Varberg är alltid svårslagna därnere på deras hemmaplan. Otroligt fysiska och ödmjuka i sitt sätt att spela fotboll så är man inte hundra får man det väldigt jobbigt, säger Kim som sannolikt kommer att få se en annorlunda matchbild än senast Varberg gästade Tele2 Arena med tanke på det väntande naturgräset.
– Mattan kommer att vara lite långhårig och inte så snabb, lite som det var när vi mötte Värnamo borta. Det är gamla gräsmattor som kan se hur fina ut som helst men det går inte så fort. Men vi spelar fotboll på alla underlag oavsett om det är snö, grus eller långhåriga gräsmattor, så är det bara att gå ut och köra.

Tre senaste mötena lagen emellan

Djurgården - Varberg 4-0, Allsvenskan maj 2022
Djurgården - Varberg 2-3, Allsvenskan nov 2021
Varberg - Djurgården 1-3, Allsvenskan apr 2021

 

Senaste nytt
Fler nyheter