Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf är Månadens tränare

Djurgårdens tränarduo får pris av SEF för sina insatser under juli.

Under den allsvenska säsongen delar Svensk Elitfotbol och Unibet ut priset Månadens tränare och i juli månad är det Djurgårdens tränarduo som belönas med utmärkelsen efter en lång och stark segersvit. Övriga nominerade var Per-Mathas Högmo, Häcken och Andreas Brännström, Mjällby. 

Utöver äran får tränarduon 10 000 kronor att skänka till Djurgårdens samhällsengagemang. En summa som de valt ska gå till Djurgården Skol IF.

Djurgården Skol IF sätter Stockholms barn och unga i rörelse genom att integrera idrott och skola. DIF Skol IF är en idrottsförening för barn och ungdomar mellan 7-18 år på barn och ungdomars villkor vars verksamhet sker i direkt anslutning till skoldagen, under helger och skollov. Deltagande är gratis och barnen är med och bestämmer aktiviteterna.

Genom att vi integrerar idrottsföreningen i skolan når vi alla barn, även de som annars aldrig kommer i kontakt med idrottsrörelsen. Genom detta kan vi undanröja sociala, psykologiska, ekonomiska och geografiska hinder för deltagande i fysisk aktivitet vilket kommer kunna påverka utvecklingen mot en jämlikare folkhälsa.

På varje skola arbetar en heltidsanställd Djurgårdsledare och vi tillför 80-100 timmar gratis extra fysisk aktivitet per skola, i månaden. Det vill säga 20-25 timmar i veckan eller 4-5 timmar per dag. Vi aktiverar närmare 1 500 barn per dag året om och hela 6 000 pojkar och flickor är medlemmar i DIF Skol IF.
– Det är väldigt glädjande att dessa prispengar hamnar i Djurgården Skol IF. Det görs mycket rätt i föreningen just nu och den här utmärkelsen kan ses som ett litet bevis för detta. Att pengarna skänks till skolidrotten betyder att vi kan fortsätta utveckla vårt arbete med att sätta Stockholms barn i rörelse och därmed stärka vår förening för nästkommande generationer, säger Staffan Holmberg, verksamhetsansvarig i Djurgårdens Skolidrottsförening.

Fakta Månadens tränare
Månadens tränare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens tränare kommer att utses sju gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Senaste nytt
Fler nyheter