Kommande motståndare i ECL - HNK Rijeka

Kroatiskt motstånd av hög klass väntar i Europa Conference League för Djurgården.

Lottningen till Europa Conference League är nu genomförd och för Djurgårdens del blev det motstånd av det tuffare slaget med dubbelmöte mot kroatiska HNK Rijeka som slutade fyra i den kroatiska ligan förra året.

Ett välmeriterat lag med gott om erfarenhet från Europaspel där Rijeka spelade Europa Conference League förra året och säsongen dessförinnan deltog kroaterna i UEFA Europa League. Tidigare har laget spelat gruppspel i Europa League 2013-2014, 2014-2015 och 2017-2018 så internationella rutin finns det gott om i klubben.
I övrigt finns en ligaseger i kroatiska ligan 2016-2017 samt ett antal cuptitlar i bagaget.

Sett till truppsammansättning är det en bred internationell spridning på spelarmaterialet där schweiziska anfallaren Josip Drmic stuckit ut lite extra som näst bäste målskytt i kroatiska ligan med 21 gjorda mål 2021-2022. Även kroaten Robert Muric och slovenen Haris Vuckic är målfarliga herrar som stod för elva respektive tio gjorda mål under förra säsongen. Noterbart är dock att de två förstnämnda inte finns med på klubbens truppsida efter utgående lån. Den sistnämnda finns emellertid med på truppsidan, och vi får se hur truppen förändras fram till mötet den 21 juli.
Rollen som huvudtränare är för närvarande vakant men rykten gör gällande att Maltas förbundskapten Devis Mangia skulle kunna vara aktuell för jobbet.

Hemmamatcherna spelas på Stadion Rujevica (se bild ovan) med det officiella namnet Stadion HNK Rijeka med en publikkapacitet på 8279 personer. Den minnesgode har också koll på att Djurgården mötte kroaterna så sent som 2017 under träningslägret i Atlantic Cup. Den gången vann Rijeka med 1-0, efter ett tidigt mål av Franko Andrijasevic, i en i övrigt tight och tät match.

Dubbelmötet spelas den 21 och 28 juli och fastställandet av hemma- respektive bortamatcher kommer att ske efter avstämning med UEFA.

Senaste nytt
Fler nyheter