Landslagssvepet - Schüller, Banda och Haksabanovic

• 8 juni 2022

Blandade resultat och en hel del speltid för DIF-trion under lördagens och tisdagens landslagsuppdrag.

Rasmus Schüller fanns med från start när Finland kryssade mot Bosnien Hercegovina i Nations League i lördags. Rasmus spelade en dryg timme av matchen och var bidragande till det finska ledningsmålet när hans tunga skott stoppades med armen av Sanjin Prpic i straffområdet. Teemu Pukki satte straffen säkert men Finland skulle sedan åka på ett tungt poängtapp i slutet när Edin Dzeko kvitterade till 1-1 på tilläggstid.

Finlands andra match i gruppspelet spelades under tisdagskvällen där Montenegro, med Sead Haksabanovic i truppen, stod för motståndet. Denna match fick dock Rasmus inleda på bänken men han kom in i 67:e minuten och var med och bidrog till att Finland kunde hålla sin ledning med 2-0 hela vägen.

Finland spelar ytterligare två matcher i Nations League under uppehållet där Rumnänien och returmöte mot Bosnien Hercegovina väntar den 11 och 14 juni.

För Sead Haksabanovic, som ju spelar i samma Nations League-grupp som Finland, blev det en inledande seger med 2-0 mot Rumänien i lördags. Sead spelade från start, stod för assisten till Stefan Mugosa som satte 1-0 i andra halvleken och byttes sedan ut i 84:e minuten.

I tisdagens match mot Finland byttes Sead in i den 68:e minuten i en match som Finland som sagt vann med 2-0.

Närmast väntar två matcher till för Montenegro i Nations League, Bosnien Hercegovina 11 juni samt returmöte mot Rumänien 14 juni.

För Emmanuel Bandas del inledde han på bänken när Zambia mötte Elfenbenskusten i första kvalmatchen i gruppspelet till Afrikanska Mästerskapen. Banda kom dock in efter halvtidspausen men Zambia fick en tuff resa mot namnkunniga Elfenbenskusten som vann med 3-1.

Under tisdagskvällen väntade nästa uppgift för Zambia som tog sig an Komorerna som inledde gruppspelet med seger mot Lesotho. Den här gången fanns Emmanuel Banda med från start på det zambiska mittfältet i en match som innebar zambisk seger med 2-1 och tre viktiga poäng för "Chipolopolo". Banda spelade en dryg timme av matchen där även kompisen Edward Chillufya fanns med från start.

Därmed återstår fyra matcher i kvalgruppen för Zambia under hösten med dubbellmöte mot Lesotho samt returmatcher mot Komorerna och Elfenbenskusten.