Ett A-lagsbetonat Djurgården tog sig an ett tillika seniort ÖSK i en match där det fanns gott om lägen att avgöra åt båda hållen men utan att några bollar letade sig i nät.

Det var en tydlig A-lagsprägel på truppen som kallats för att ta sig an ÖSK på Kaknäs, endast Alexandros Garcia Tsotidis från DIF PA19 och unge nigerianske provspelaren Ayo Adejubu hörde till undantagen.
Dock saknades ett antal namn som Rasmus Schüller, Emmanuel Banda och Sead Haksabanovic vilka var på landslagsuppdrag, samt Hampus Finndell som vilades. Men det var ändå en solid startelva som kunde mönstras:

Jacob Widell Zetterström
Piotr Johansson, Frank Odhiambo, Jesper Löfgren, Elias Andersson
Amadou Doumbouya, Melker Jonsson, Magnus Eriksson (k)
Joel Asoro, Victor Edvardsen, Gustav Wikheim

Därmed var det upplagt för ett intressant möte med ett starkt blårandigt lag som ställde upp mot ett tillika starkt Örebro som också kom med sin A-trupp, således bäddat för goda förutsättningar när matchen kickades igång i behagligt försommarväder på Kaknäs.

Gästerna inledde piggt och skapade ett farligt läge redan i tredje minuten när Jake Larsson väggade sig fram och avslutade kvickt, men Jacob Widell Zetterström parerade med en akrobatisk räddning. Kort därefter avslutade Larsson på nytt med ett skott som smet strax över efter en cutback från högerkanten.

Efter 5-6 minuter började dock Djurgården att tugga sig in i matchen och ta över bollinnehavet allt mer. Första kvarten förlöpte utan några vassa blårandig chanser men i 17:e minuten blev det riktigt farligt när Gustav Wikheim prickade stolpen efter en fin framspelning av Victor Edvardsen.

Med halva halvleken spelad var det sedan Amadou Doumbouyas tur att lossa bössan men skottet, som styrde via ett ÖSK-ben, räddades skickligt av William Eskelinen. DIF var inne i en bra period nu och trycktre på för ett ledningsmål och ett nytt läge kom med knappa halvtimmen spelad när Magnus Eriksson skarvade Gustav Wikheims inläggsfrispark strax över.

Kort därpå bjöd kapten ”Mange” på en strålande soloaktion när han fick en boll i djupled, vände bort sin bevakning smart och sköt ett skott som seglade mot det vänstra krysset. En riktigt svettig räddning från Eskelinen hindrade dock bollen från att gå i mål och det var fortsatt mållöst.

Under sista kvarten sjönk tempot lite men en riktigt fet chans skulle komma när vikarierande vänsterbacken Elias Andersson slog ett hårt inlägg som möttes upp av Melker Jonsson i boxen, men bollen smet olyckigtvis över ribban.

DIF-defensiven hade haft en ganska lugn halvlek så långt men mot slutet blev det lite oroligt när Daniel Björnqvist kombinerade sig fram och slog ett farligt högerinspel som rensades undan i sista stund. Mycket mer än så i chansväg dök inte upp och det var 0-0 efter första 45.

Det blev ett antal planerade byten där endast Elias Andersson, Amadou Doumboya, Jesper Löfgren och Jacob Widell Zetterström var kvar på planen samtidigt som Haris Radetinac, Kalle Holmberg, Pierre Bengtsson, Isak Hien, Leo Cornic fyllde på, plus provspelande Ayo Adejubu samt PA19-anfallaren Alexandros Garcia Tsotidis.

Den sistnämnde var nära ett ledningsmål omgående efter en fin aktion av Kalle Holmberg som vände bort en försvarare och hittade Garcia Tsotidis som tog emot fint och drog ett tungt vänsterskott från distans som smet precis utanför krysset.

Strax efter var det ombytta roller när Garcia Tsotidis spelade fram till Kalle Holmberg som sköt strax utanför. Den unge DIF-anfallaren var rejält på hugget och Alexandros kunde mycket väl fått med sig en straff när han slalomdribblade sig igenom ÖSK-försvaret och gick omkull i straffområdet i anfallet efter.

Nu var det bra DIF-tryck och nästa chans kom när Pierre Bengtsson spelade in från vänster och framrusande Leo Cornic var ytterst nära att stöta in bollen i mål. Men mitt i DIF-offensiven blev det ett par längre spelavbrott på grund av skador som gjorde att matchen tappade en hel del fart när den väl kom igång igen.

Ett nästan-läge för Kalle Holmberg efter framspelning av den aktive Doumbouya skapade lite intresse men annars blev det mer chansfattigt och jämnt. Men med dryga kvarten kvar kom i alla fall ett nytt bra läge där Haris Radetinac nickade strax över på Leo Cornics fina inlägg.

Provspelande Ayo Adejubu visade stundtals fina fötter och var hyfsat nära med ett avslut på en fin djupledsboll från Elias Andersson som stod för väldigt fina prestationer, både som vänsterback och central mittfältare. Lite vittring på ett segermål för DIF uppstod och Kalle Holmberg styrde ett vänsterinlägg från Pierre Bengtsson strax utanför medan matchuret tickade på mot slutet.

Men det kunde även blivit ett mål bakåt mot slutet om inte Jacob Widell Zetterström varit snabbt nere och plockat ett flackt skott från David Seger. Gästerna hade en bra period i slutfasen och orosmomentet Jake Larsson hotade framåt ett antal gånger. Riktigt oroligt blev det sedan på stopptid i en snabb omställning där Larsson kom en-mot-en mot Amadou Doumboya som dock visade prov på lyhört försvarsspel och avstyrde läget.

Doumbouya fick sedan ett hyfsat läge att bli matchvinnare i sista minuten men den här dagen blev det inga mål i någon riktning. 0-0 således i en ändå ganska trivsam och underhållande match på Kaknäs och på fredag väntar en ny möjlighet för A-laget att kalibrera formen med en träningsmatch mot Sirius i Norrtälje.

När det gäller U21-serien blir det nu paus för Djurgårdens del fram till den 23 augusti då DIF tar sig an AFC Eskilstuna.

13 juni, måndag 15:00Kaknäs IP