Mållöst på Borås Arena

Djurgården hade två ramträffar men fick nöja sig med ett kryss mot Elfsborg i en intensiv och tät match på Borås Arena,

Laget

Det var endast en förändring i startelvan där Victor Edvardsen var tillbaka från start i sin sedvanliga roll som central anfallare. I övrigt var det en så gott som frisk trupp där endast nyopererade Elliot Käck inte fanns tillgänglig för spel.

Startelvan

Jacob Widell Zetterström
Piotr Johansson, Isak Hien, Hjalmar Ekdal, Pierre Bengtsson
Hampus Finndell, Rasmus Schüller, Magnus Eriksson (K)
Haris Radetinac, Victor Edvardsen, Sead Haksabanovic

Första halvlek

Efter poängtappet hemma mot Helsingborg skruvades behovet av tre pinnar mot Elfsborg upp ytterligare ett snäpp för att kunna klättra tillbaka in i toppstriden. Samtidigt är alla med hyfsad insikt om svensk fotboll väl medvetna om svårighetsgraden i ett bortamöte på Borås Arena mot ett mångsidigt Elfsborg som kan anfalla med snabbhet såväl i etablerad offensiv som i omställningarna.

För Djurgårdens del fanns också en fin offensiv i bagaget, som visades upp i första halvlek mot Helsingborg, och den här gången gällde det att få in bollarna i nät när chanserna dök upp. Matchinledningen blev som väntat intensiv och en bra DIF-chans dök upp redan i tredje minuten när Victor Edvardsen fick skottläge efter en hörna men fick ingen riktigt ren träff på bollen.

Elfsborg svarade upp med ett farligt instick i åttonde minuten och det var två lag som ville gå framåt. Djurgården byggde i offensiven och måttade in en del inlägg men med kvarten spelad var det inga skarpa lägen för något av lagen.

Hemmalagets höga press störde Djurgården lite men stundtals kombinerade sig blåränderna fram och Hampus Finndell fick ett fint läge i 18:e minuten där skottet dessvärre gick rakt på Tim Rönning. Elfsborg fick å andra sidan inte mycket uträttat framåt och DIF stod även för nästa farlighet i 27:e när Sead Haksabanovic snappade upp en andraboll och sköt hårt, Rönning kom dock ner och räddade avslutet.

Det var en bra period för Djurgården nu men hjärtat fastnade i halsgropen strax efter när Elfsborg ställde om blixtsnabbt. Rasmus Alm fick öppet mål på ett inspel men hann inte hela vägen fram och skottet gick utanför.

Matchens bästa chans så långt men DIF skulle få en ännu bättre när Pierre Bengtsson slog ett flackt inspel som Victor Edvardsen styrde i stolpen. Riktigt nära en ledning och Hampus Finndell följde upp och hotade med en bra löpning in i boxen strax efter men kom inte förbi sin försvarare.

Djurgården hade kopplat greppet nu och tryckte på framåt. Men trots spelövertaget under den sista kvarten blev det inte några fler feta chanser och domare Andreas Ekberg blåste av en mållös halvlek efter en övertidsminut.

Andra halvlek

Med en kvarts pausvila i benen klev ett oförändrat Djurgården ut och tog vid där de slutade i första halvlek med fart och bra intentioner framåt under de inledande minuterna. Men flowet kom inte riktigt igång helt där enstaka slarviga passningar störde kombinerandet.

Gradvis skruvade dock DIF upp trycket, även om Elfsborg stack upp i 55.e och hotade med ett tungt skott från Simon Strand. Men de riktigt vassa chanser lyste ännu med sin frånvaro i halvleken och med timmen spelad var det fortfarande mållöst.

Strax efter följde en längre paus i samband med att brandlarmet gick och båda lagen fick möjlighet att snacka ihop sig. Kim & Tolle passade på att byta in Joel Asoro istället för Pierre Bengtsson och en knapp kvart senare var matchen igång igen där Haris Radetinac klev ner som vänsterback.

Djurgården jagade vidare och Sead Haksabanovic tog ner en utsökt cross från Piotr Johansson och slog ett fint inlägg till en framrusande Hampus Finndell som tyvärr inte fick nicken på mål. Nya pigga ben kom in i form av Kalle Holmberg som bytte av Sead Haksabanovic och Holmberg höll sig framme direkt på ett inlägg från Edvardsen, men Tim Rönning nådde högst i duellen och boxade undan bollen.

Det kändes som att det låg ett mål på lut och Joel Asoro var ruggigt nära strax efter med en nick som tog i stolpens insida efter en inläggsfrispark. Kvällen andra ramträff för blåränderna men kort därpå var det farligt bakåt när ett missförstånd i DIF-defensiven höll på att sluta illa.

Nu var det Elfsborg som bet sig fast framåt under en längre period och Jacob Widell Zetterström fick kliva fram med en fin räddning på Simon Olssons tunga skott. Kort därpå agerade Hampus Finndell räddande ängel med en viktig brytning i sista stund och det kändes oroligt bakåt.

Tio övertidsminuter kom upp med anledning av brandlarmspausen och det blev ett dubbelbyte där Emmanuel Banda och Elias Andersson ersatte Magnus Eriksson och Victor Edvardsen. Elfsborg var fortsatt på gång framåt och DIF-defensiven fick slita hårt där Isak Hien och Hjalmar Ekdal jobbade exemplariskt och redde upp ett flertal situationer.

Det blev rivigt, slitigt och inte mycket till organiserat spel på den avslutande tilläggstiden. De sista minuterna rann iväg fort och slutsignalen ljöd till slut med delad pott och inga gjorda mål. En poäng med hem till Stockholm blev det denna gång och närmast väntar ett tungvikstmöte hemma på Tele2 Arena när Malmö FF gästar nästa måndag. Biljett köper du här.

Senaste nytt
Fler nyheter