Seniorer mot juniorer på Stora Valla

I en U21-match med helt olika förutsättningar för lagen blev det en storförlust mot Degerfors.

Det handlade i stort sett rakt av om seniorer mot juniorer på Stora Valla i U21-Allsvenskan på tisdagseftermiddagen. Därmed kunde Degerfors ta en ordentligt revansch för 1-7-förlusten på Kaknäs i maj, Med tio A-lagsspelare som Diego Campos, Johan Bertilsson, Nikola Djurdjic och Adhavan Rajamohan i laget kördes ett betydligt yngre Djurgården över med 6-0 (2-0).

Djurgården som i och med torsdagens kvalmatch till Europa Conference League endast hade två A-truppspelare med sig, Albion Ademi och Frank Odhiambo, vägde för lätt och släppte in första målet efter en kvart.

– Det var en svår match men det är samtidigt väldigt kul att flera spelare även från PA17 får vara med och känna på hur det är att spela mot allsvensk rutin och erfarenhet och hela den biten. De får en bra referenspunkt på vad skillnaden är och den är inte gigantisk så till vida att motståndarna är snabbare från punkt A till punkt B utan det är mer att tanken är lite snabbare, att fotnedsättningarna är lite smartare och att beslutsfattandet och förstatouchen är bättre. Det är jättenyttigt för våra spelare och jag ser hellre att vi hamnar i den situationen än att vi hade fått möta deras PA19-spelare. Det har varit lite platt på något sätt, säger Martin Andersson som är tranistion coach för PA16-PA19-blocket och även coachar U21-laget. 

Två Degen-mål i första halvlek kunde ha blivit tre men när Nikola Djurdjic fick chansen från straffpunkten efter en halvtimmes spel lyckades han inte överlista PA19-målvakten Kevin Blennestrand. 

Strax efter klev Albion Ademi av och ersattes av 16-åriga Linus Lenerius, vilket sänkte den redan låga snittåldern i Djurgården ytterligare. 

– Ademi öppnade matchen piggt och gav oss ganska mycket under den tiden han var med. Han höll i bollen och vågade utmana på ett sätt som gjorde att vi kunde flytta upp laget lite grann. Med honom fick vi ett lite annorlunda presspel för han ser signalerna när han ska börja kliva. Sen fick han en smäll på foten som har varit stukad tidigare och blev märkbart tagen av det. Vi fick ta ut honom några minuter innan halvtidsvilan vilket var synd, säger Martin Andersson. 

Mittbacken Frank Odhimabo var dämed den enda seniorspelaren i laget under den andra halvleken.

– Frank är en pjäs på planen med många kilo muskler vilket gjorde att vi fick en stadga i duellspelet. I allt som har med power att göra så gör han det bra. Våra killar jobbade på bra hela matchen men det är synd att vi släpper in två sena mål. 6-0 är en tråkig siffra, 4-0 hade varit lite skönare att ta med sig, Vi gör en hel del byten i andra halvlek och det kommer in spelare som är ännu yngre och mindre erfarna än de som var på planen. Vi gör en del lite enkla misstag som straffar sig vilket samtidigt är ganska bra eftersom det är sådant som vi kan sitta och titta på efteråt ihop med killarna. Tar man två steg i fel riktning så kommer motståndarna att sätta bollen i ytan som uppstår.

DIF ligger kvar på andra plats i U21-tabellen med 16 poäng, två mer än trean Sundsvall som har en match mindre spelad. 

Senaste nytt
Fler nyheter