Sofia Tifo laddar upp för nya läktararrangemang


På måndag kväll drar det äntligen igång och längtan efter Allsvenskan är över när Djurgår’n tar emot Degerfors på Tele2 Arena. Vi tog pulsen på tifogruppen inför hemmapremiären och den blårandiga publikfest som väntar.

Under hösten fick Djurgårdsfamiljen bevittna och vara en del av flera storslagna arrangemang på läktaren. Vi kunde bland annat se gamla järnkaminer porträtteras, ett 1891-tifo som slog vakt om vår historia och ytterligare en stor koreografi med flera välmålade OH-flaggor* i den sista hemmamatchen.
 
Nu laddar Sofialäktaren Tifo för en ny säsong med ytterligare kreationer som ska förgylla våra läktare och stötta Djurgår’n till framgångar på planen.
Vi fick en pratstund med Johan Simon som representerar Sofia Tifo inför måndagens premiär.
 
Hur ser tifoarbetet ut inför säsongen som stundar?
– Vi har varit igång sedan årsskiftet och kommit en bra bit på vägen. Vi har relativt många idéer på lager och då finns det ingen anledning att ligga på latsidan, säger Johan.

Vart kommer inspirationen ifrån när ni planerar ett tifo?

– Vi försöker ofta få in ett historiskt perspektiv då vår historia inom Djurgår’n är fylld av framgångar och stora legendarer, men vissa gånger prioriterar vi effekt och kraftfulla budskap.


Vilket tifo blev bäst under förra året?
– Bortaderbyt på Friends. Markus Karlsson, Sigge Parling, Knivsta Sandberg och Vito Knezevic hissades på en OH som mätte 55x15 meter och målades på under tre veckor. Slutresultatet blev fantastiskt.Hur kan man hjälpa till om man vill bidra till tifoverksamheten?

– Dagen innan premiären har vi tifofix på Stockholmsarenan och har nyligen gått ut med att vi uppmanar Djurgårdare att komma förbi med sitt premiärkonfetti. Det är även välkommet att stanna kvar och hjälpa till att färdigställa koreografin. Har man inte möjlighet på söndag men vill engagera sig i verksamheten, eller har tips på lokaler, så kan man höra av sig till [email protected].
 
Hemmapremiär på måndag. Vad kan man förvänta sig på plats?
– Som vanligt avslöjas inte allt innan match men om det blir som vi planerat så börjar vi Allsvenskan på bästa tänkbara sätt.

Har du någon uppmaning till de som ska gå på matchen?
– Låt mobilen ligga i fickan, delta i stämningen och så är det alltid uppskattat om man swishar tifogruppen en slant på nummer: 1231769546

Vi ser med spänning fram emot måndagens match där det nu bara återstår endast drygt 300 biljetter på Sofialäktarens övre etage innan hela klacken är slutsåld. Klicka här för att köpa din klackbiljett! * Overhead-målning/OH: En målning på tyg som hålls upp ovanför publiken. En OH-flagga kan förekomma i olika storlekar, motiv och budskap.


 

Senaste nytt
Fler nyheter