Välkommen Oliver Berg!

Djurgården stärker upp offensiven när den 29-årige norske poängmaskinen ansluter från Kalmar FF.

En ny säsong väntar runt hörnet och DIF fortsätter att mobilisera med ännu en spektakulär värvning. Kalmars poängkung Oliver Berg är nu klar för fyra år i den blårandiga tröjan - en spelare som med sina offensiva kvaliteter och sina ledaregenskaper har varit högst delaktig i KFF:s framgångar där han levererat 21 mål och 13 assist i Allsvenskan under de två senaste säsongerna.

En offensiv produktion som förhoppningsvis tar vid i Djurgården och Oliver själv är fylld av förväntan inför sin kommande tid i DIF.
– Det känns jättekul att skriva på för Djurgården. Jag önskar att det var januari redan imorgon så att jag kan komma igång med laget, berättar Oliver som var eftertraktad av ett antal olika klubbar.
– Djurgården visade intresse tidigt och jag fick känslan av att DIF ville ha mig för mina kvaliteter - även på det personliga planet - där jag ska vara med och bygga någonting framöver, vilket tilltalar mig. Nu har jag varit runt och hälsat på i Stockholm och det känns som ett enkelt val, en jättefin förening där jag har blivit mottagen på ett fantastiskt sätt av alla.

En del välbekanta ansikten kommer också att återses när träningen drar igång den 9 januari.
– Jag har ju spelat med Piotr (Johansson) i Kalmar och nyförvärvet Carlos (Moros Gracia) när han var i Sundsvall. Så de två känner jag väl och har utvecklats mycket tillsammans med. Sedan har jag bra koll på de andra i laget, jag känner dem ju utan att egentligen känna dem som det blir när man spelar i Allsvenskan.

Precis som alla som följt de senaste allsvenska säsongerna har lärt känna Oliver genom hans prestationer där han bidragit med både ledarskap och en gedigen skörd av mål och assist. Något han förhoppningsvis kan fortsätta med i DIF.
– Det får tiden utvisa. Men i sättet jag spelar letar jag alltid efter möjligheter. Var finns det ytor? Hur ska jag hota motståndarna? Det är något som finns i mitt spel som jag lyckats bra med de 3-4 senaste åren. Så vi får hoppas att jag kan fortsätta hitta farligheter även här i Djurgården, förklarar Oliver som gärna anmäler sig som exekutör av straffar, frisparkar och hörnor.
– De har blivit en del fasta situationer de senaste säsongerna och jag är redo för det här i Djurgården också om det skulle bli aktuellt. 

Olivers fotbollsresa påbörjades i norska Gjøvik-Lyn och därefter blev det spel som junior i Raufoss IL och en övergång till Eliteserie-laget Odds BK efter det. Den svenska sejouren påbörjades sedan 2018 med spel i Dalkurd följt av en snabb övergång under sommaren till GIF Sundsvall. Prestationerna i giffarna väckte i sin tur Kalmars intresse. Där fick han hantera flera olika positioner och han är öppen för variation, även om han föredrar att befinna sig mitt i planen.
– Om jag spelar centralt så trivs jag bra. Det spelar ingen roll om det är som 9:a eller 10:a. Men är jag centralt i planen kan jag utnyttja mina färdigheter med att läsa av ytor, och då är jag nöjd.

Tankar som Oliver delat med Djurgårdens tränarteam när de pratat igenom premisserna framöver.
– Jag hade en lunch med Kim (Bergstrand) innan jag kom hit till kansliet där vi pratade en god stund och det kändes väldigt bra. Jag tror att spelsystemet i Djurgården kommer att passa mig fint och att jag kan få ut mycket av mina kvaliteter, vara med och bygga upp spelet och hitta nya lösningar. Det finns jättemycket kvalitet i den nuvarande spelartruppen så jag ser fram emot att börja bygga samarbeten, relationer och lära känna alla nya lagkompisar. 

Kontraktet sträcker sig över fyra år men att diskutera långsiktiga planer och ambitioner under tiden i Djurgården ligger inte för Oliver som föredrar att befinna sig i stunden. 
– Jag tänker bara från dag till dag. Det kanske är ett tråkigt svar men för mig handlar det bara om att bli bättre till imorgon. Ett stenhårt fokus på här och nu med sikte på att jag ska utvecklas varje dag. Längre fram i tiden än så tittar jag inte. Men jag kommer definitivt att vara redo när jag kommer hit i januari, så tar jag det därifrån, avslutar han.
 

Bosse Andersson: ”En fantastisk fotbollsspelare med många offensiva kvaliteter”

Djurgårdens sportchef har inte vilat på hanen och efter det tunga förvärvet av Carlos Moros Gracia följer Bosse upp med en ny prestigevärvning då Oliver Berg nu skrivit på för DIF. En poängspelare med fina ledaregenskaper som är klar för fyra år i Djurgården efter en bra dialog och ett gott samarbete med Kalmar FF.
– Oliver har varit en av allsvenskans bästa poängspelare under ett antal år. En fantastisk fotbollsspelare med många offensiva kvaliteter som egentligen kan spela på vilken position som helst i offensiven. Han har varit en nyckelfigur i Kalmars offensiv de senaste säsongerna och levererat väldigt mycket mål och assist. Samtidigt är Oliver också en lagspelare som har burit kaptensbindeln och visat att han är en ledare både på och utanför planen med sin otroligt professionella inställning. Han har lett Kalmar i många matcher under en säsong då de gjort ett väldigt starkt resultat genom att komma fyra i Allsvenskan, berättar Bosse som därmed ger tränarteamet gott om nya möjligheter i offensiven med tanke på Olivers mångsidighet.
– Skickliga fotbollsspelare har alltid en plats i Djurgården och Olivers egenskaper kommer vi att ha stor nytta av. Det finns olika roller som han kan spela i men vi ska främst använda honom på ett sätt där hans offensiva kvaliteter kommer till sin fulla rätt.
 

Fakta Oliver Berg

Född: 28 augusti 1993
Position: Anfall/mittfält
Längd: 1,78 m
Tidigare klubbar: Kalmar FF, GIF Sundsvall, Dalkurd FF, Odds BK, Raufoss IL, Gjøvik-Lyn

Senaste nytt
Fler nyheter