Välkommen Pierre Bengtsson!

Djurgården förstärker defensiven med den rutinerade landslagsbacken från FC Köpenhamn.

Byggandet av DIF årsmodell 2022 är i full gång och efter en intensiv start på transferfönstret kommer nu nästa intressanta komponent på plats. Med 41 blågula landskamper på sitt cv klingar Pierre Bengtssons namn säkerligen mycket välbekant för de flesta och den 33-årige vänsterbacken kommer närmast från FC Köpenhamn.

Den i övrigt digra meritlistan rymmer spel i Europa i 13 år där det förutom ett antal år i Danmark har blivit sejourer i Tyskland (Mainz 05) och Frankrike (Bastia) för Pierre. Men nu riktas blickarna mot de två kommande år i den blårandiga tröjan.
– Jag är väldigt glad att komma till Djurgården och ser fram emot tiden här. Jag har haft blickarna mer och mer mot Sverige, berättar Pierre som haft en tät kontakt med Bosse Andersson på sistone för att sondera läget.
– Vi har haft en bra dialog sedan en tid tillbaka. Bosse är väldigt karismatisk och det har varit bra samtal. Sedan har jag följt med en del i allsvenskan på sistone, mest under sista halvåret från Danmark. Djurgården har gjort väldigt bra resultat.

Karriären har som sagt varit lång och omfattande men hungern efter nya framgångar är fortfarande stark hos Pierre.
– Jag har en del rutin och känner fortfarande att jag har mycket att ge. Jag är väldigt hungrig på att bidra till Djurgården, skapa bra resultat och vinna matcher.

En drivkraft som förstärks av en vilja att hela tiden utvecklas som spelare.
– Det är en lång karriär som har varit i olika stadier. Men jag vill fortfarande utvecklas och ser potential där man kan göra saker bättre hela tiden. Man ska aldrig sluta utvecklas och man måste hela tiden ha hungern och passionen kvar.

Så hur behåller man då hungern?
– Det handlar om att man får spela många matcher och göra bra resultat. Det är fantastiskt att vara i ett lag som vinner så jag hoppas att Djurgården kan fortsätta på den inslagna vägen. 

Pierres fotbollsresa startade i IFK Kumla och sedan dess har Pierre hunnit med ett antal klubbar på resans gång. Att några år under 00-talet tillbringades i en rivaliserande Stockholmsklubb är ingen hemlighet och utöver det har det blivit spel i FC Nordsjälland, FC Köpenhamn, Mainz 05, Bastia och sedan tillbaka till FCK igen 2017.
– Jag kom tillbaka till FC Köpenhamn för fyra år sedan och senaste perioden har varit bra. Sedan är det klart att det har varit lite turbulent i klubben sedan Ståle Solbakken lämnade, vilket har påverkat alla. Men jag ser tillbaka på min FCK-tid med stolthet och har haft två bra perioder där, berättar Pierre som hoppas kunna omsätta den breda rutinen till hjälp för laget under sin tid i DIF.
– Jag kan bidra med erfarenheter och pusha yngre spelare om det behövs. Allt handlar om att prestera på en så hög nivå som möjligt. Det är därför jag är här, för att bidra till Djurgården på fotbollsplanen.

Det finns även hel del titlar i bagaget för Pierre som vet vad som krävs för att vinna?
– Den erfarenheten kan absolut vara viktigt. Det är en lång säsong och man kommer att hamna i många olika situationer. Så det kan betyda något och då gäller det att vara lite kylig ibland och veta i vilka lägen man ska ta olika beslut.

Vid sidan av planen föredrar dock Pierre ett relativt stillsamt liv.
– Jag är lugn och avslappnad och fokuserar mest på att prestera varje dag och hela tiden vara redo för nästa träning och match. Jag har min fästmö här i Stockholm så jag tillbringar mycket tid med henne. Mår man bra vid sidan av finns möjlighet att prestera ännu bättre på planen. 

Något som lär bli aktuellt under säsongen 2022 och Pierre har stämt av läget med tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. 
– Jag har haft kontakt med Kim & Tolle och det var ett bra snack. Ser man sedan till målsättningarna vill vi ju vara med och fightas om Europa-platser och det tror jag att vi har alla förutsättningar att göra, berättar Pierre som kommer att möta några välbekanta ansikten i laget. 
– Jag känner både Magnus Eriksson och Tommi Vaiho sedan tidigare och även Thomas Lagerlöf. Det är väl de tre som jag känner bäst sedan innan. 

Något han får tillfälle att göra hyfsat snart, men först väntar lite flyttbestyr i Köpenhamn.
– Nu är jag i Danmark och förbereder och sedan ansluter jag till träning med Djurgården om ungefär en vecka, förklarar Pierre som känner sig redo och i god form inför ankomsten. 
– Jag har varit igång i runt tio dagar under försäsongen i Danmark, kroppen känns bra och formen är på uppåtgående. Jag hoppas verkligen att jag kan leverera från dag ett i Djurgården och väldigt hungrig på att lära känna alla i laget och komma igång med säsongen, avslutar Pierre. 

Bosse Andersson: ”Han kommer att vara till otroligt stor nytta för oss”

För sportchef Bosse Andersson innebär Pierres underskrift en fin skalp som stärker den blårandiga defensiven och spetsar till konkurrensen rejält på ytterbackssidan.
– Det är ju ingen hemlighet att det handlar ju om en position där vi har varit i kontakt med ett antal spelare. När sedan Pierre hörde av sig så började vi prata och bestämde att vi skulle ses i Stockholm. Därifrån så startade en diskussion och i och med att hans flickvän bor i Stockholm, plus att hans kontrakt går ut med FC Köpenhamn i sommar, såg han en bättre framtid hos oss än i FCK. Så vi kontaktade FC Köpenhamn för att hitta en lösning. 
– Efter det så hade vi en fortsatt dialog och Pierre var väldigt tydlig med att han ville till Stockholm och han kände att han gärna ville komma till Djurgården. Han är på det klara med sina ambitioner där han spelade tre av fyra matcher i EM-slutspelet senast och vill återta sin landslagsplats, så speltid är en vitktig faktor. Dessutom är han i bra form och har varit skadefri i nästan alla år av sin karriär, så han känner sig väldigt motiverad att vara med och bidra med sin erfarenhet i DIF. Han har ju varit utomlands i 13 år, säger Bosse som ser fram emot att se Pierre visa upp sina egenskaper i den blårandiga tröjan.
– Han vill ta ett stort ansvar, är väldigt professionell och hans egenskaper ute på planen känner nog de flesta till. En spelskicklig, löpstark ytterback som vill delta i det offensiva spelet och som kommer att vara till en otroligt stor nytta för oss med sin snabbhet och erfarenhet. 

Senaste nytt
Fler nyheter