Var med och spela Engelbrektscupen den 10-11 december

Anmälan till cupen är fortfarande öppen och vi välkomnar flicklag födda 2010 och 2013. Här kan du läsa mer om den uppskattade flickturneringen.

ANMÄL ERT LAG HÄR

 

Den 10-11 december arrangeras Engelbrektscupen för tionde året i rad. Cupen är ett initiativ mellan Djurgården och Engelbrektsskolan som i 18 år drivit fotbollsprofilen på Engelbrektsskolan i samarbete för årskurserna 4-9. Totalt får 150 elever möjlighet till fotbollsträning på skoltid genom samarbetet. Under åren har antalet flickspelare växlat i antal, vilket medförde att Djurgården och Engelbrektsskolan startade Engelbrektscupen för att sätta flickspelarna i fokus. 

Turneringen är en flickturnering som spelas i JB Hallen i december för två åldersklasser, i år 2013 och 2010. I cupen deltar runt 30 lag varje år.
 – Engelbrektscupen är ett bra exempel på det fina samarbetet vi har och har haft över tid med Engelbrektsskolan, där kärnverksamheten i fotbollsprofilen utökas till ytterligare aktiviteter och riktade insatser, förklarar DIF Ungdoms verksamhetschef Christian Krigström Gentile och vidareutvecklar:
– Det är en möjlighet för skolan att informera om fotbollsprofilen, där vi genom åren sett att en lika fördelning mellan pojkar och flickor i antal elever på fotbollsprofilen varit ett framgångsrecept. Men förutsättningen är ett bra underlag med sökande. 

På senare år märks ett generellt uppsving på antalet sökande in till årskurs 7 till fotbollsprofilen. Såväl pojkar som flickor söker, men Djurgårdens egen satsning på flickfotbollen och flickakademin de senaste åren tror Krigström Gentile har hjälpt till att utöka antalet sökande flickor. 

Från skolans sida så är man nöjda med möjligheten som Engelbrektscupen ger att visa upp skolans profilverksamhet inom fotbollen, men genom deltagande på plats från skolans representenater får Engelbrektsskolan även möjlighet till att generellt berätta om skolan. 
– Engelbrektscupen betyder otroligt mycket för skolan som får vara med och erbjuda något unikt för flickspelare i dessa två åldersgrupper, säger Pär Kalderén, biträdande rektor och ansvarig för profilverksamheten på Engelbrektsskolan, och fyller i:
– Under alla år som cupen har arrangerats så har intresset varit stort och ett mycket fint arrangemang signerat DIF. Detta är ett mycket bra exempel på när två stora aktörer i samhället går samman och gör någonting gemensamt för i detta fall tjejer under en helg.

Engelbrektscupen spelas den 10-11 december. Anmälan till cupen är fortfarande öppen och vi välkomnar flicklag födda 2010 och 2013 i klasserna ”Öppen” respektive ”Svår”. 

KLICKA HÄR för att komma till anmälan och få mer information om Engelbrektscupen 2022.

Senaste nytt
Fler nyheter