Zambisk landslagsspelare provtränar med damlaget

Välmeriterade yttermittfältaren Xiomara Mapepa är på plats för att visa upp sig.

Djurgården har fått ett intressant besök när zambiska anfallaren Xiomara Mapepa (född 2002) nu är på plats för provspel. Närmast kommer hon från spel med zambiska landslaget i i Afrikanska Mästerskapen där hon spelade kontinuerligt, stod för ett mål och var bidragande till att Zambia tog sig vidare till semfinal i turneringen.
Ytterligare en post på ett fint cv där hon bland annat tidigare varit lagkapten i zambiska U20-landslaget och vunnit skytteligan i FAZ Women’s National League förra året med 17 mål för sin klubb Lusaka Dynamo Ladies.

Nu är hon på plats i Stockholm för att visa upp sig och genomförde sin första träning med laget under måndagen.
– Xiomara är en extremt spetsig offensiv spelare, oerhört kraftfull och explosiv i sina aktioner. Hon kommer ju från Zambia precis som Edward Chilufya och Emmanuel Banda och hon har påminner faktiskt om båda i sina olika egenskaper. Hon har även varit lagkapten i zambiska U20-landslaget så hon har fina ledaregenskaper också. Sedan kommer hon att behöva lite tid för att komma in i den taktiska delen av den fotboll vi spelar och hur hon anammar vår träning. Så det ska bli spännande att följa henne när hon är här, säger sportchef Jean Balawo.

Senaste nytt
Fler nyheter