Ankie Kajström - ny resurs på DIF Fotboll

Ankie kliver in som arrangemangsansvarig för dam och ungdom.

Uppladdningen inför säsongen 2023 är i full gång. Djurgårdens damer förbereder sig med träningsläger på Cyern i slutet av januari, följt av träningsmatcher och start i Svenska Cupen där derby mot AIK väntar den 25 februari. Därefter kickar OBOS Damallsvenskan igång med hemmapremiär den 2 april mot KIF Örebro.
Samtidigt drar DIF Ungdom upp riktlinjerna inför säsongen med kommande camper, clinics, cuper och turneringar och i cirklens mitt av allt detta kommer Ankie Kajström befinna sig - som ny arrangemangsansvarig för dam och ungdom.

Ett uppdrag som hon ser fram emot att ta sig an.
– Det känns spännande och kul att få det övergripande ansvaret för arrangemangen. Det finns många saker att ta tag i, som till exempel profilering av arrangemangen som jag tycker är roligt att jobba med. Jag vill att det ska vara väldigt mycket Djurgården, så nu när vi genomför DIF Cup ska det verkligen lysa av DIF, berättar Ankie som har en gedigen erfarenhet när det gäller arbete med ungdomar.
– Jag har jobbat många år i skolan och brinner för att jobba med barn och ungdomar, så det här är ett perfekt jobb för mig. Jag har även spelat mycket fotboll själv och varit i fotbollsvärlden i hela mitt liv, och det är ju en stor fördel när jag jobbar med damernas matcher. Det ska bli väldigt roligt att utveckla arrangemangen på Stadion som ju är en klassisk arena. Jag har varit där och sett en del matcher och har fått en känsla för vad jag vill göra.

När det gäller arbetsfördelningen mellan dam och ungdom är den under konstruktion.
– Vi håller på att jobba fram riktlinjer för det. Det kommer att bli mycket jobb med de befintliga ungdomscuperna och jag vill även vara med och skapa nya turneringar. Jag har jättemycket idéer på olika evenemang men jag måste bli varm i kläderna först, förklarar Ankie som är standby på en del övrigt.
– Jag kommer även att jobba med DIF-dagen, fotografering samt mycket annat som också ingår i rollen. Så jag får känna av läget lite först och strukturera min tid. Det är en stor verksamhet men jag har ju valt det här jobbet för att jag tycker om att jobba med de här sakerna och det blir ju nästan som ett fritidsintresse. 

Att ha många bollar i luften är Ankie van vid efter en lång och lärorik tid i IFK Lidingö.
– Jag har varit verksam i IFK Lidingö som tränare och ledare sedan 1998 och jobbade på kansliet från 2005 fram till 2012. Då var det mycket arbete med arrangemang, men i praktiken jobbade jag även med allt annat som krävdes för att hålla igång verksamheten på ett bra sätt. Här i Djurgården är det en annan nivå med ett välorganiserat, större kansli jämfört med IFK Lidingö. Men där blev jag van att hantera många olika saker samtidigt och har jobbat väldigt mycket med sommarläger, camper och cuper - och det ser jag fram emot att fortsätta med här i Djurgården,summerar Ankie.

Är du intresserad av delta i Djurgårdens camper, clinics och fotbollsskola under 2023 kan du läsa mer och anmäla dig här.

Senaste nytt
Fler nyheter