Dags för träningsläger på Gran Canaria

Djurgården har begett sig söderut för en dryg veckas läger med tillhörande träningsmatch och sportchef Bosse Andersson berättar om upplägget.

Efter två försäsongsmatcher på hemmaplan rullar nu förberedelserna inför tävlingsstarten i Svenska Cupen den 20 februari vidare med ett träningsläger på Gran Canaria. Anläggningen är välbekant för laget som huserade där förra året och sportchef Bosse Andersson hoppas på en ny givande vistelse.
– Alla som var där förra året tyckte att det var bra överlag. Anledningen till att vi åkte dit då var ju att det var så pass avskilt, vilket var nödvändigt med tanke på dåvarande corona-läge. Men eftersom uppläget med hotell, mat och träningsförutsättningar var så pass bra åker vi nu tillbaka dit igen. Det blir en igenkänning för alla utom de nya spelarna som får en bra möjlighet att komma in i gruppen och lära känna samtliga under den här dryga veckan, förklarar Bosse som dock lämnat några spelare hemma.
– Axel Wallenborg är ju sjukskriven till i mars så han blir kvar och även Frank Odhiambo är hemma. Han behöver speltid och det kommer vi att titta närmare på framöver. Besard Sabovic stannar också hemma initialt av privata skäl, men han ansluter till lägret under onsdagen. I övrigt är resten av truppen med och även Gideon Granström från PA19 åker ner, så vi har 22 utespelare och tre målvakter på plats.

En träningsmatch mot UD Las Palmas kommer också att spelas den 7 februari där endast spelplatsen återstår att spika.
– Vi kommer att genomföra en match mot Las Palmas, men var vi ska spela är ännu inte bestämt. De skulle kolla planer och återkomma kring det, sannolikt tar de ett beslut någon gång under måndagen om var vi kommer att spela. Det blir förmodligen inte en Nou Camp-arena men det kommer säkert att bli bra, skämtar Bosse som räknar med starkt motstånd trots ett reservbetonat Las Palmas.
– De ställer upp med sitt B-lag, eller vad man ska kalla det, samt de truppspelare som suttit på bänken i seriematchen mot Burgos kvällen innan. Så det blir en mix från deras sida, men med tanke på att Las Palmas leder Segunda Division lär det finnas gott om kvalitet i laget.

Senaste nytt
Fler nyheter