Fyra stjärnor i betyg till Djurgårdens Flickakademi

Certifieringen är nu klar och flickakademin placerar sig på fjärde plats av de 28 EFD-klubbarna.

Varje år genomför Elitfotboll Dam en certifiering av akademiverksamheten hos sina respektive föreningar med tillhörande betygssättning. För Djurgårdens del blev det återigen fyra stjärnor - med lite mersmak efter att ha fått en högra sammanlagd poängsumma än förra året.

Totalt sett en blev det en fjärdeplats av de 28 EFD-klubbarna och flickakademichef Jean Balawo är glad men manar samtidigt på för fortsatt utveckling.
– Det är givetvis glädjande att vi nu tar oss upp på övre halvan av fyrstjärnigt. Enligt min bedömning är vi fyrstjärniga i resurser och förutsättningar, men det betyder inte nödvändigtvis att hela verksamheten är fyrstjärnig. Vi behöver ta ytterligare kliv i sättet som vi utbildar på och ha ännu mer tydlighet i det tekniska samt det taktiska, berättar Jean som utvecklar resonemanget kring resultatet. 
– Ser man till poängskörden i stort har vi tappat någon poäng på spelare som varit långtidsskadade, plus några spelare som blivit för gamla enligt räknesättet för elitdebutanter, (max fem år efter debuten gäller). Men för att summera är det självklart glädjande att vi ökar i poäng och vi har många flickor som nu påbörjar sin fotbollsresa på riktigt. Målet om 3-4 år är att vi ska ha ännu fler elitspelare igång hos oss och i de övriga OBOS-klubbarna tack vare att vi utbildar spelarna på ett bra sätt. Så nu gnuggar vi vidare.

Om certifieringen

Certifieringen ligger till grund för en ekonomisk ersättning där fyra miljoner kronor ska fördelas på de 28 klubbarna och för Svenska Spel - som är huvudsponsor till Elitfotboll Dam och klubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan - är det viktigt att klubbarna hela tiden utvecklas.

Här klan du läsa mer om certifieringen.

Senaste nytt
Fler nyheter