Inför AFC Eskilstuna - Djurgården

DIF beger sig till Tunavallen på lördag för årets andra träningsmatch. Här hittar du truppen och förutsättningar inför matchen.

AFC ESKILSTUNA - DJURGÅRDEN

Lördag 28 januari kl. 14:00, Tunavallen

Klicka här för att köpa biljett till matchen.

Matchen visas på discovery+, köp ditt abonnemang via följande länk så gynnar det Djurgården Fotboll.

Truppstatus

– Marcus Danielson, Elliot Käck, Hampus Finndell, Besard Sabovic, Lucas Bergvall och Alexandros Garcia Tsotidis är det spelare som inte är uttagningsbara till matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Spaningar

  • Efter 1-1 mot BP i årets första träningsmatch fortsätter trimmandet av laget med nytt test mot Superettan-laget AFC Eskilstuna.
  • Samtliga debuter avklarade för nyförvärven som nu kan bygga vidare på formen.
  • Jämnt fördelad speltid i truppen utlovas ånyo även om den sannolikt utökas från 45 minuter för några spelare.
 

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Vi kommer förhoppningsvis att se ännu fler saker som sitter lite bättre. Det var en ganska positiv känsla mot BP där det fanns mycket som vi kan ta med oss och titta på så att vi får gemensamma bilder. Men jag hoppas att vi orkar spela lite längre och får mer sammanhang i det vi gör, förklarar ”Tolle” som kommer att ge vissa spelare lite mer speltid denna gång.
– Tanken är att matcha några spelare lite längre än vad vi gjorde senast då det var 45 minuter som gällde, med några undantag. Upplägget på lördag beror ju på hur vi utvärderar träningen idag och på fredag, men några kommer sannolikt att spela lite mer.

Att det handlar om förberedelser är uppenbart. Men det finns också anledning att gradvis skruva upp anslaget, enligt Tolle.
– Matcherna är ju en del av träningen men samtidigt vill vi se ut som Djurgården och ha en stolthet i det vi sysslar med på planen. Det ska se okej ut och vi vill alltid vinna fotbollsmatcher. Resultatet är inte det viktigaste, men man ska inte skaffa sig dåliga vanor.


Om AFC Eskilstuna

  • Inledde sitt försäsongsmatchande med seger mot United IK med 1-0.
  • Slutade på åttonde plats i Superettan förra säsongen.
  • DIF-bekantingen Mattias Mitku återfinns i laget.


Thomas Lagerlöf om AFC
– Jag har inte exakt koll på vad AFC har gjort nu under januari. Men vi får vara förberedda på det mesta och det är klart att vi kollar upp en del saker om dem. Men så här tidigt på säsongen är det vanligt att lag laborerar, testar nya saker och varierar sitt spel. Så man kan inte hänga upp sig för mycket på det, utan 95 procent handlar om vad vi själva sysslar med.

Senaste nytt
Fler nyheter