Inför BP - Djurgården

Synnerligen viktiga poäng på spel när DIF beger sig till Grimsta för match under måndagen.

BP - DJURGÅRDEN

Måndag 5 juni kl. 19:00, Grimsta
Köp biljett här.Truppstatus

– Hedvig Lindahl är fortfarande otillgänglig för spel och Portia Boakye är avstängd. I övrigt ser det bra ut i truppen, meddelar tränare Magnus Pålsson. 

Varningsläget i OBOS Damallsvenskan

3 gula kort: Matilda Plan, Portia Boakye (missar matchen)
2 gula kort: Tove Almqvist,
1 gult kort: Hayley Dowd, Ebba Hed, Kamilla Karlsen, Nellie Lilja, Flavine Mawete, Tilde Lindwall

Spaningar

  • Fortsatt motlut senast mot Vittsjö och nu blir de tre poängen som står på spel mot BP ännu viktigare för att kunna klättra uppåt i tabellen.
  • Portia Boakye är avstängd efter tre gula kort, ett tungt avbräck i försvaret.
  • Alexsandra Lobanova ställs mot sitt förra lag.
  • Tove Almqvist missar nästa match om hon drar på sig ett gult kort.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:

– En match som vi verkligen vill vinna såklart. Det blir ju ett möte mot ett lokalt lag och därmed Stockholmsderby, vilket alltid är roligt. BP har ju haft det tufft precis som vi, så det blir en viktig match i många avseenden. Men det är ingen nackdel att det blir spel på Grimsta igen, det känns lite som halvt hemmaplan sett till att vi har spelat mycket där. Även om de är bortamatch så är vi vana vid att spela där och senast vi spelade där så spöade vi ju Rosengård. Så jag hoppas att vi kan ta med oss den känslan in i matchen, säger Magnus som manat på laget för att mobilisera inför måndagen.
– Läget är ändå okej i laget. Vi diskuterar mycket kring vad vi kan göra bättre och vi pratade om hur vi ska ”approacha” nästa match direkt efter Vittsjö-matchen. Efter det har vi haft en rätt bra stämning och vi kör på hårt på träningarna. Vi måste hela tiden försöka att göra det så bra som möjligt där och förhoppningsvis ger det också resultat i matchen.


Om BP

  • På trettonde plats i tabellen med sex inspelade poäng.
  • Förlorade senast borta mot Växjö med 1-0.
  • Ellen Toivio är lagets bästa målskytt med tre gjorda mål.
  • Många tidigare DIF-spelare i laget: Sara Olai, Nichole Persson, Nadine Allard och Frida Boriero återfinns alla i truppen.


Magnus Pålsson om BP
– Det är ett ganska ungt lag med många tjejer från Stockholm, plus att de har kvar en hel del spelare från förra året. Så det är ganska likt förra årets upplaga, men de har en ny tränare och försöker numera att spela sig fram lagdel för lagdel mer än under förra säsongen. Då var de bra på att försvara och kontra och nu har de lagt lite mer fokus på att ha bollen själva. Men mestadels så skapar de målchanser via kontringar och det måste vi se upp med.

Matchen visas på Viaplay.

Senaste nytt
Fler nyheter