Företag

Inför BP - Djurgården

  • Damer
  • A-lag
  • 17 feb 2023

Intressant genrep på Grimsta inför den kommande cupstarten mot AIK nästa helg.

BP - DJURGÅRDEN

Lördag 18 februari kl. 11:00, Grimsta

 


 

Truppstatus

– Portia Boakye, StinaLisa Johansson, Kamilla Karlsen, Elvira Björklund och Olivia Ländin Sjöblom är iväg på landslagsuppdrag medan Hayley Dowd avvaktar med matchspel. I övrigt är alla andra tillgängliga, meddelar tränare Magnus Pålsson.

Spaningar

  • Sista kalibreringen av laget innan cuppremiären mot AIK nästkommande lördag.
  • Stark andra halvlek gav kryss mot förmodade topplaget Linköping i lördags.
  • Fem spelare är på landslagsuppdrag (Portia Boakye, Kamilla Karlsen, StinaLisa Johansson, Elvira Björklund och Olivia Sjöblom Ländin) och är därmed inte tillgängliga.
  • Alexsandra Lobanova ställs mot sina gamla lagkompisar.
 

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Det blir ju lite speciellt för oss eftersom vi spelar matchen under ett landslagsuppehåll då många av våra spelare som gjort det bra är iväg och representerar sitt land. Fem spelare saknas plus att Hayley Dowd inte är med än, så det är klart att det innebär ett genrep med hänsyn till det. Men ändå bra för oss att få en match till och bra att några som inte fått spela lika mycket tidigare nu får chansen att spela lite mer - och kanske knipa en plats i startelvan eller truppen. Det är ju alltid nyttigt att få ytterligare matchtid för att verkligen spela ihop oss. Dessutom intressant att testas mot en allsvensk motståndare som vi ska möta två gånger redan under våren, säger Magnus som kommer att fördela speltiden utefter rådande förutsättningar.
– Några spelare kommer att få 90 minuter och andra kommer att matchas lite mindre. Det finns ju några små skavanker i truppen och det kommer vi också att ta hänsyn till i belastningen. Så det kommer sannolikt att vara en del byten under matchen.


Om BP

  • Har vunnit sina tre försäsongsmatcher mot Älvsjö (8-0), Gamla Uppsala (6-2) och AIK (2-1) 
  • Hängde kvar i OBOS Damallsvenskan förra året via kval mot IK Uppsala. 
  • Har ett antal spelare med DIF-bakgrund i laget: Sara Olai, Nichole Persson, Frida Boriero och Nadine Allard.


Magnus Pålsson om BP
– De går också in i cupen snart och har ju inte mött något allsvenskt lag än under försäsongen. Jag antar att de har valt att träningsmatcha mot lite lägre nivå på motståndet för att få ihop gruppen. De har ju bytt en hel del spelare och jag vet inte så mycket om den nuvarande upplagan än. Jag var och tittade när de mötte Gamla Uppsala, annars har jag inte så mycket koll. Men jag vet ju att Sara Olai gick dit och att de fick in några nya spelare från Hammarby. 
– De gjorde ändå en stabil höst förra året och vi hade ju hyfsat jämna matcher mot dem resultatmässig, även om vi spelmässigt hade stort tryck när vi möttes. Jag antar att matchbilden kan bli rätt lik de matcherna, men av vad jag sett hittills tror jag att de kommer att spela med ett högre försvarsspel än vad de gjort innan. Så det blir intressant och det blir också nyttig träning för oss att möta ett lag med fyrbackslinje efter två tidigare matcher mot lag med trebackslinje.

18 februari, lördag 11:00Grimsta IP

BrommapojkarnaDjurgården
1-1 (1-1)

  • MålskyttarJulia Olsson 11'Tilde Lindwall 30'
  • Domare Cecilia Ekwall
  • Publik (Grimsta IP)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat