Inför Eskilstuna United - Djurgården

Genrep inför damallsvenska premiären väntar på Tunavallen på lördag.

ESKILSTUNA UNITED - DJURGÅRDEN

Lördag 18 mars kl. 14:00, Tunavallen

Matchen visas live av Ekuriren.


 


Truppstatus

– De flesta är i träning men det finns några små skavanker i laget och vi kommer inte att chansa med de spelarna inför premiären, meddelar tränare Magnus Pålsson.

Spaningar

  • Sista matchen för att kalibrera laget inför damallsvenska premiären borta mot Häcken den 26 mars.
  • Sorti ut Svenska Cupen förra helgen efter 2-2 mot Piteå, men ändå en match med många positiva tendenser.
  • Tungt besked för Hayley Dowd som åkte på ett armbrott i matchen mot Umeå som nu får utvärderas.
  • Matilda Plan tar sig an sitt förra lag.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Vi får en match till för att spela ihop oss inför premiären. Matchen bokades ju tidigt i planeringen med Eskilstuna och vi tänkte oss att vi skulle få en tuff allsvensk motståndare, men nu blev det ju ett Elitettan-motstånd istället efter allt som har hänt. Men i sak spelar det inte så stor roll för oss, utan det viktigaste är att få en till match där vi känner att vi blir ännu mer samspelta, förklarar Magnus som fick en hel del positiva besked senast, även om det inte räckte till cupavancemang. 
– Vi tyckte att vi gjorde en bra prestation mot Piteå och var kanske förtjänta av att vinna den matchen sett till antal chanser. Så det är rätt bra stämning i laget ändå, även om alla hade hoppats på att gå vidare. Men det var ju framför allt AIK-matchen som förstörde det med de förutsättningarna som vi hamnade i då. Så på det stora hela var det en bra prestation mot Piteå plus att vi har gjort en väldigt bra träningsvecka också och grundkänslan är god, tycker jag.


Om Eskilstuna United

  • Inkasserade tre raka förluster i Svenska Cupens gruppspel mot IK Uppsala (1-4), BP (0-5) och Hammarby (0-5).
  • Flyttades ner till Elitettan inför 2023 med anledning av negativa siffror i bokslutet 2022.
  • Fd DIF-spelaren Kim Sundlöv återfinns i truppen.


Magnus Pålsson om Eskilstuna
– Eskilstuna tappade ju i princip alla i sin trupp vid nedflyttningen, så det är ett helt nytt lag. Nu har de spelat i Svenska Cupen i en annan grupp och där kom de sist. Så de har väl haft det tufft, vilket det såklart blir om man tvingas börja om och starta med ett helt nytt lag. Det kommer nog ta lite tid för dem, men rent spelmässigt så har de ju en del spelare som kommit från Damallsvenskan och några från Elitettan-klubbar, plus någon från deras eget F19-lag. Så det blir en bra mix ändå.

Senaste nytt
Fler nyheter