Inför Häcken - Djurgården

Damallsvensk premiär väntar på söndag för DIF som inleder mot tufft motstånd på Bravida Arena.

BK HÄCKEN - DJURGÅRDEN

Söndag 26 mars kl. 15:00, Bravida Arena

Matchen visas på Viaplay.


 


Truppstatus

– Vi har alla spelare tillgängliga så då ska man inte gnälla. Hayley Dowd är tillbaka i truppen och även om hon kanske inte är redo för startelvan så är det ett väldigt bra hot att ha med, meddelar tränare Magnus Pålsson.

Spaningar

  • Rejält spelövertag mot Eskilstuna United i genrepet dår målen trillade in till 3-0 mot slutet.
  • Louise Hvarfner har lånats ut till allsvenska IK Uppsala. Llåneavtalet är skrivet säsongen ut men genom en option kan Djurgården hämta tillbaka mittfältaren i sommar.
  • Hayley Dowds fraktur på armen hindrar henne inte längre från spel och skyttedrottningen har sett riktigt spelsugen ut på träningarna. 

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:

– Vi kommer att behöva uppträda disciplinerat och jobba väldigt hårt, samtidigt som vi förstår att det kommer att vara  perioder i matchen där vi inte kan ha lika mycket boll som vi kanske vill. Då gäller det att spela bra organisationsmässigt i försvarspelet, men också att vara väldigt smarta när vi vinner boll så att vi kan behålla den eller kontra i de ytor som öppnas upp. Vartefter som vi kommer in i matchen vill jag se att vi vågar hålla i bollen för vi kommer inte enbart att kunna försvara oss. Vi vill ha tag i bollen och spela vårt spel men vi är ödmjukt inställda på att det kommer en anstormning emot oss som vi först behöver reda ut.

Om BK Häcken

  • Har inlett starkt under våren och tagit sig till final i Svenska Cupen.
  • Kom tvåa i OBOS Damallsvenskan förra året.
  • Lyckades inte göra mål på Djurgården i fjolårets möte på Bravida Arena. 


Magnus Pålsson om Häcken
– Det är så klart en väldigt tuff motståndare att inleda mot på bortaplan. Samtidigt kan det vara en fördel att möta dem nu när det är premiärnerver inblandade för båda lagen. Häcken har en stor press på sig att inleda seriespelet på ett bra sätt. Det finns så klart möjligheter för oss att störa dem men det behövs en väldigt bra prestation. De har landslagsspelare i flera länder och inte minst i det svenska landslaget. 

Senaste nytt
Fler nyheter