Landslagssvepet - André Picornell gör avtryck

• 26 mars 2023

Fem DIF-spelare har varit i aktion med landslagsspel under uppehållet.

För Rasmus Schüllers del blev det återbud i torsdagens inledande EM-kvalmatch mot Danmark som Finland förlorade med 3-1. Men en tillfrisknad Rasmus fanns med från start i söndagens efterföljande kvalmatch då Nordirland besegrades med 1-0 på Windsor Park.
Efter ett ledningsmål med knappa halvtimmen spelad kunde ”Berguvarna” hålla undan för hemmalaget där Rasmus Schüller enligt medierapporteringen stod för en stabil insats på mittfältet under hela matchen.

EM-kval har även gällt för André Picornell och Wilmer Odefalk som båda återfinns i det svenska P19-landslagets trupp med tre matcher i Portugal, (där för övrigt även DIF PA19-tränare Johan Palm är på på plats i en ledarroll).
Först ut var ett möte med hemmanationen som stod för en stark insats och tvingade en storspelande André Picornell till ett antal kvalificerade ingripanden i målet. Mot slutet var den portugisiska forceringen dock hård och i tredje övertidsminuten av fyra kom dessvärre ett avgörande mål som innebar svensk förlust med 0-1.
Kniven mot strupen i nästkommande match mot Kroatien således, där seger var ett måste och Picornell vaktade målet på nytt. Ett tidigt ledningsmål för kroaterna ställde till det men Sverige kvitterade med halvtimmen spelad och André Picornell levererade en ny stabil insats mellan stolparna.
I 68:e minuten byttes även Wilmer Odefalk in och stod för ett inspirerat inhopp. Men trots några fina svenska lägen på slutet blev det 1-1 och därmed har Portugal redan knipit EM-platsen med ointagliga sex poäng inför den avslutande kvalmatchen mot Tjeckien på tisdag.

Dubbelt DIF är det även i det svenska P18-landslaget med mittfältarna Lucas Bergvall och Gideon Granström som är iväg på fyrnationsturnering i Marbella. Båda två fanns med från start i den inledande matchen mot Tjeckien där Sverige kopplade grepp tidigt och kunde ta ledningen med 1-0 redan i 9:e minuten. Dessvärre vände tjeckerna i slutet av första genom två mål på fasta situationer och trots fortsatt svensk dominans i andra halvlek blev det förlust med 1-2. På pluskontot fanns dock övertygande insatser av både Lucas och ”Gidde” som hade ett fint samarbete på mittfältet och spelade 80 respektive 69 minuter av matchen.
I den efterföljande matchen mot Norge inledde DIF-duon på bänken, men kom in med tjugo minuter kvar för att försöka få hål på den täta norska defensiven. Tyvärr lyckades inte det uppdraget, även om de både DIF-mittfältarna ånyo gjorde bra ifrån sig under forceringen, och Norge vann matchen med 1-0.