Rockad på målvaktstränarsidan hos damerna

Aleksandar Pishovski kliver in som ny målvaktstränare för damerna samtidigt som Andreas Isaksson tackar för sig.

DIF Dam gör yttreligare förändringar på ledarsidan inför damernas säsongsstart där målvaktstränaren Aleksandar Pishovski tar klivet upp från flickakademin till A-laget medan DIF-ikonen Andreas Isaksson tackar för sig som målvaktstränare och rör sig vidare till nya uppdrag.

Därmed tackar vi Andreas Isaksson för hans ledarinsatser och välkomnar Aleksandar som redan har hunnit komma igång med arbetet under försäsongen.
– Det känns mycket bra och jag är glad över att få rollen som målvaktstränare i damlaget redan efter två år i flickakademin. Ett roligt steg för mig och jag kommer att jobba hårt för att hjälpa till med utvecklingen hos våra målvakter. Elvira Björklund är en väldigt spännande målvakt med fina förutsättningar och stor potential. Sedan har ju Hedvig Lindahl helt fantastiska meriter, inte minst i landslagssammanhang. Jag hoppas att vi kan bygga en bra relation tillsammans och jag tror ändå att jag kan tillföra vissa saker i träningen, trots att Hedvig är så oerhört rutinerad vid det här laget, säger Aleksandar som är noggrann med detaljerna och själv har samlat på sig mycket rutin genom åren.
– Jag har jobbat i åtta år som målvaktstränare för Nordmakedoniens F19-landslag och har UEFA:s A-licens som målvaktstränare. Tidigare har jag även jobbat inom den nordmakedoniska damfotbollen på klubblagsnivå. Så jag har hunnit samla på mig en hel del erfarenhet under åren och innan dess var jag själv målvakt.

Samtidigt behåller Aleksandar sitt uppdrag som målvaktstränare i flickakademin. Något som innebär hårt - men också spännande - arbete med många intressanta talanger i de yngre leden.
– Det kommer att bli mycket att göra men jag har accepterat upplägget och det ger samtidigt bra möjligheter att ha en fot i vardera verksamhet. Under min tid i akademin har jag skaffat mig mycket kunskap om spelarna och det finns en fin potential i båda de nuvarande målvakterna i FA19, Wilma Almquist Fransson och Isabella Andersson. De har haft en stark utveckling och är inställda på hårt arbete, vi har hittat ett bra samarbete ihop och de tror på mina metoder och idéer. Båda två blir bättre för varje träning känns det som, så det ska bli spännande att fortsätta att följa deras utveckling framöver och det finns fler målvaktstalanger i vår akademi, summerar Aleksandar.

 

Jean Balawo om Aleksandar Pishovski

För sportchef Jean Balawo innebär Aleksandars ankomst att han får in en kompetent målvaktstränare med full blårandig överblick, från de yngsta burväktarna i akademin hela vägen upp till A-laget.
– Aleksandar kommer nu att vara ansvarig för alla målvakter från tio års ålder i flickakademin upp till dam, vilket gör att han kan planera sina dagar. Våra akademimålvakter går ju på NIU (Nationell Idrottsutbildning) och han kan därmed sprida ut arbetet över hela dagen. Sedan måste vi såklart hitta dagar då han kan vila, men vi har sagt till Aleks att när damerna är lediga så är du ledig, berättar Jean som får in en noggrann och ambitiös målvaktstränare.
– Aleksandr är en bra utbildare, ganska tystlåten och iakttar mycket för att sedan utveckla målvakterna utifrån det han ser. På så sätt skiljer sig Aleks rätt mycket från Andreas Isaksson som ju är en karaktär som hörs och syns en del, vilket bidragit mycket i delaktigheten både på och utanför planen. Men Aleks jobbar ofta metodiskt och målmedvetet med de tekniska detaljerna och arbetar även som målvaktstränare i Nordmakedoniens F19-landslag. Nu får han möjlighet att kliva upp och jobba med damerna, vilket är kul. Samtidigt tackar vi Andreas Isaksson för hans gedigna arbete med oss och önskar stort lycka till med hans nästa uppdrag.

Senaste nytt
Fler nyheter