Seger i regnigt genrep på Bravida Arena

Djurgården besegrade ånyo Häcken med 1-0 efter mål av Oliver Berg och ett antal matchavgörande räddningar från Jacob Widell Zetterström.

Laget

Djurgården ställde upp med följande elva i träningsmatchen på Bravida Arena:

Jacob Widell Zetterström 
Piotr Johansson, Jesper Löfgren, Marcus Danielson, Pierre Neurath Bengtsson
Besard Sabovic, Magnus Eriksson 
Oskar Fallenius, Hampus Finndell, Lucas Bergvall
Joel Asoro


 

Första halvlek

Det vankades genrep på Bravida Arena, inför den allsvenska återstarten mot Varberg, mot ett BK Häcken som stått för en stark vår i Allsvenskan. Tufft och nyttigt motstånd således och även heta väderförhållanden där sommarhettan dröjde sig kvar på Bravida Arena inför avspark men med ett hovrande molntäcke ovanför.

För Djurgårdens del var det en tävlingsliknande matchning av laget som gällde - precis som för Häcken - och även om resultatet var sekundärt fanns det starka förhoppningar om att se bitarna falla på plats med tanke på söndagens match mot Varberg. 

En lite trevande inledning av matchen kunde sannolikt härledas till en lätt ringrostighet, men Häckens offensivlusta var intakt och Jacob Widell Zetterström fick rycka ut och parera ett lurigt vänsterinspel redan i andra minuten.

Lucas Bergvall svarade upp med en fin aktion på sin vänsterkant, där Besard Sabovic inte fick till avslutet och Pierre Neurath Bengtsson efterföljande inlägg fångades sedan med visst besvär av Peter Abrahamsson.

Det var böljande attacker åt båda hållen initialt och Marcus Danielson avstyrde sedan en 4-mot-3-kontring för Häcken i den tionde minuten. Häcken, hörna och Hovland har tidigare varit en oroväckande kombination och kort därpå var det farligt när norrmannen nickade strax över ribban efter en serve från vänster.

Häcken bjöds dessvärre på en hel del bollvinster och omställningslägen inledningsvis och tydliga order ropades ut från tränare Kim Bergstrand om att få stopp på det. Det var under en mindre lyckad period av DIF och i 19:e minuten osade det katt när Benie Traoré fick måtta i boxen, men skottet gick lyckligtvis över målramen.

Hemmalaget fortsatte att behålla greppet om matchen, det var emellertid fortsatt mållöst med halva halvleken spelad och Oskar Fallenius visade fina järnkaminstakter med hårt slit på högerkanten. I 24:e minuten var det farligt bakåt på nytt med ett inspel till Ibrahim Sadiq och denna gång var det Pierre Neurath Bengtsson som räddade upp läget och rensade i sista stund.

Men knappa halvtimmen spelad svarade DIF upp med några fina sekvenser på sista tredjedelen, tyvärr utan att få till slutprodukterna. Ett kort mellanspel innan Häcken-offensiven drog igång på nytt men DIF-försvaret höll fortet stängt.

I 36:e minuten testade sedan Lucas Bergvall skott men Abrahamsson plockade avslutet säkert. Hemmalagets attacker var glesare mot slutet av halvleken och bortsett från en benparad av JWZ på Benie Traorés skott i snäv vinkel var det lugnt bakåt. En sista farlighet skulle dock komma för Häcken efter ett nytt bolltapp högt upp i banan där det var Besard Sabovics tur att agera räddande ängel i boxen när Traoré skulle slå in bollen efter ett högerinspel.

Några mål blev det dock inte åt något håll och därmed kunde DIF gå till halvtidsvila med 0-0 på resultattavlan, detta efter en halvlek där Djurgården fick försvara en hel del och hemmalaget hade flest chanser.

Andra halvlek

Det blev ett byte inför andra halvlek där Haris Radetinac ersatte Hampus Finndell, samtidigt som Lucas Bergvall klev in centralt. Djurgården rivstartade med en jättechans vid en omställning, där Besard Sabovic rullade fram Joel Asoro som dunkade bollen i ribbans underkant.

Regnet började samtidigt tillta på arenan och Asoro var farligt framme på nytt, efter en fin passning  från Haris Radetinac, men Franklin Tebo hann emellan i sista stund. Även om det var träningsmatch var det stundtals hetsigt med tuffa dueller och det fanns en påtaglig nerv i matchen.

Nederbörden ökade och började närma sig bibliska proportioner, men domare Granit Maqedonci hade inga planer på att stoppa spelet. Även spelet böljade på i det nu sjöblöta konstgräset och lagen turades om att gå till attack, de heta chanserna lyste dock så långt med sin frånvaro.

I 56:e minuten kom sedan nästa DIF-byte när Oliver Berg klev in istället för Joel Asoro. Ett lyckat drag skulle det visa sig och med timmen spelad kombinerade Oliver Berg fint med Pierre Neurath Bengtsson och fick utrymme i boxen. Skottet satt distinkt i bortre hörnet och det var 1-0 till Djurgården.

Oliver Bergs andra raka mål mot Häcken, med tanke på straffmålet senast på Tele2 Arena, och strax efter var det Jacob Widells Zetterströms tur att briljera genom att akrobatiskt tippa ett lurigt volleyavslut till hörna, detta samtidigt som åskknallarna började dundra på Bravida.

Nu var det hårt tryck från Häcken och Djurgården fyllde på med nya pigga ben när Jacob Une Larsson klev in i 65:e minuten. Det andra framträdandet sedan återkomsten, eftersom Une även hoppade in i U21-matchen mot Degerfors i torsdags.

Häcken fortsatte att jaga kvittering och hade ett påtagligt bollinnehav, dock utan att lyckas kapitalisera på de chanser som dök upp. Med tjugo minuter kvar var det sedan Wilmer Odefalks tur att kliva in på vänsterkanten istället för Oskar Fallenius. 

Odefalk var nära en assist omgående då han la upp för Pierre Neurath Bengtsson som överlappade till vänster men avslutet gick metern ovanför målramen. Bytena duggade tätt, precis som regnet, och med kvarten kvar kom ett dubbelt sådant där Isak Alemeyehu och Jacob Bergström äntrade planen medan Magnus Eriksson och Lucas Bergvall tackade för sig.

Även Häcken bytte friskt och tempot bedarrade för en stund i slutet av matchen. Men det blev farlig bakåt när Henrik Rygaard fick läge i boxen, avslutet blockerades dessbättre av DIF-defensiven. Hemmalaget var framåtlutade mot slutet och gick för en kvittering men även Djurgården var mycket nära en kvittering då Jacob Bergström jagade ikapp en boll bak till nyinsatta keepern Johan Brattberg och var ytterst nära att peta in den i mål. 

Nu var det plötsligt chans-bonanza och Simon Gustafsson fick fritt fram efter ännu ett DIF-bolltapp och tvingade Jacob Widell Zetterström till en imponerande enhandsräddning. När klockan tickade upp på 90 kom sedan nästa avgörande räddning från JWZ då han rusade ut och skickligt avvärjde ett friläge för Ola Kamara.

Dubbla räddningar som innebar att seger säkrades i träningsmatchen när matchen sedan blåstes av efter två stopptidsminuter. Därmed vinner Djurgården ånyo mot Häcken med 1-0 och kan förhoppningsvis ta med sig lite skön medvind in till den kommande allsvenska återstarten på söndag då Varberg gästar Tele2 Arena klockan 17.30. Över 17 000 biljetter är sålda i nuläget, köp din biljett här om du ännu inte skaffat en plats.

Senaste nytt
Fler nyheter