Wilmer Odefalk målskytt mot Tjeckien

• 30 mars 2023

Djurgårdens kvickfotade mittfältare hittade nätet för P19-landslaget i den avslutande EM-kvalmatchen mot Tjeckien.

Efter en poäng på de två inledande matcherna i EM-kvalets gruppspel var chansen till avancemang borta för det svenska P19-landslaget när Tjeckien väntade i sista matchen. Wilmer Odefalk fanns med från start denna gång och tackade för förtroendet genom att kvittera till 1-1 med ett lurigt studsande avslut med dryga timmen spelad.
Dessvärre räckte det inte till poäng då Tjeckien till slut vann med 3-2 och notabelt är att André Picornell inte vaktade målet denna match. Men André återvänder ändå hem med två fina prestationer i bagaget mot både Portugal och Kroatien.

Även den svenska P18-landslaget var igång under tisdagen och både Lucas Bergvall samt Gideon Granström fanns med från start mot Danmark i den sista matchen i fyrnationsturneringen i Marbella. Ett effektivt Danmark inledde dock starkt och gick upp till 3-0 under den första halvleken i en match som ändå var spelmässigt jämn. Det blev också slutresultatet där Lucas Bergvall spelade hela matchen och Gideon Granström spelade 80 minuter.