Företag

Dr Jones lämnar Djurgården

  • 17 dec 2008

Jones Kusi Asare har varit mycket uppskattad av både förening och supportrar ända sedan han kom till Djurgården. Efter totalt sju säsonger lämnar Jones Djurgården vid årsskiftet.

Jones Kusi Asare kom till Djurgården från Vasalund inför säsongen 1999. Han blev snabbt populär i supporterkretsar under namn som Doktor Jones och Gruskungen efter att ha öst in mål i försäsongsmatcherna på Stadshagens grus. Men Jones producerade även i Allsvenskan och 2001 blev han intern skyttekung efter att ha gjort 7 mål.

2002 lämnade Jones Djurgården för att prova på lyckan ute i Europa. Efter att antal klubbadresser var han tillbaks i den blårandiga tröjan 2005, och vann åter den interna skytteligan, den här gången på 12 mål. Samma år vann Jones både SM-guld och cupguld med Djurgården. 2006 kom den tredje skyttetiteln som han delade med Mattias Jonson efter att båda gjort 6 mål.

Jones kontrakt går ut vid årsskiftet och redan nu står det klart att ny klubbadress blir Esbjerg i danska förstaligan. Totalt blev det 145 seriematcher och 39 mål samt 211 A-lagsmatcher och 63 mål för Jones Kusi Asare i Djurgården.
- Det är svårt att lämna Djurgården när man varit här så länge, föreningen betyder mycket för mig. Men ibland måste man ta beslut att gå vidare och jag och Djurgården har varit helt överens. Självklart kommer Djurgården alltid ligga mig varmt om hjärtat och jag kommer alltid att följa med vad som händer och hur det går för laget, menar Jones.

Djurgården Fotboll ber att få tacka Jones för tiden, målen och alla underbara historier och visdomsord under hans tid i föreningen. Vi önskar lycka till i Danmark och i den fortsatta karriären.


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nyheter