Svenska mästare efter oavgjort mot ÖIS

Djurgården spelade oavgjort borta mot ÖIS samtidigt som IFK Göteborg förlorade mot Hammarby. Det var precis vad som behövdes för att säkra SM-guldet. Lennart Johanssons pokal är tillbaks där den hör hemma!

Det blev en märklig match för Djurgården mot Örgryte på Gamla Ullevi. Förutsättningarna var att om Djurgården tog fler poäng än IFK Göteborg gjorde mot Hammarby på Söderstadion så skulle guldet vara i hamn. Det gjorde att storbilden på arenan blev lika viktig som själva matchen.

Djurgården började matchen hyggligt. Man hade ett litet spelövertag och en del avslut, bland annat träffade Jones Kusi Asare utsidan av stolpen efter 10 minuter. I stort var det dock inte många avslut som såg riktigt farliga ut. ÖIS i sin tur lyckades inte alls framåt mot Djurgårdens stabila mittförsvarare och hade bara ett avslut under halvleken.

Det stora jublet kom dock mitt i halvleken när Hammarbys ledningsmål mot Göteborg visades på storbilden, Djurgården var i det läget mästare. Innan halvtidsvilan lyckades dock Göteborg reducera.

Andra halvlek var lite bättre för från Djurgårdens sida och man lyckades skapa några riktigt heta chanser. Mattias Jonson fick bollen på fötterna från Örgrytes Dick Last och var nära att få den i nätet, men Last räddade. Även Daniel Sjölund fick bra träff på en retur men Last räddade åter. Hysén gjorde några fina saker men avsluten ville inte hitta målet. Samtidigt tog Göteborg ledningen och såg till att kampen om pokalen var fortsatt oviss.

Sällan har väl en Djurgårdspublik jublat så åt Hammarbymål, men när HIF i slutet av matchen kvitterade mullrar hela stadion (inklusive ÖIS-klacken). När Hammarbys sedan tog ledningen jublade inte bara publiken, även Tobias Hysén jublade med armarna sträckta upp i luften.
Djurgårdens spelade av resten av matchen och när domare Fröjdfeldt för sista gången i matchen blåste i pipan kunde DIF åter titulera sig Svenska Mästare. Sällan har det jublats så efter en mållös match, alla fantastiska Djurgårdare som tagit sig till Göteborg och hjälpt fram Djurgården matchen fick arenan att lyfta i ett enda glädjevrål.
Lennart Johanssons pokal är tillbaks där den hör hemma, för fantastiska tredje gången på fyra år. Djurgården är Svenska mästare. Jag måste skriva det en gång till: Djurgården är Svenska mästare. Vi är bäst. Vi har i och för sig vetat det hela tiden men nu kan ingen säga emot; Djurgårdens IF är Sveriges bästa fotbollslag. Guldet är vårt!
Grattis alla Djurgårdare!Allsvenskan
Örgrytes IS-Djurgårdens IF 0-0 (0-0)


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nytt
Fler nyheter