Företag

Vem är Per Darnell?

  • 27 okt 2008

Per Darnell är en av två nya medlemmar i Djurgården Elitfotboll AB. Per berättar här lite om vem han är.

Vem är Per Darnell?
- Ja, jag är officiell Djurgårdare sedan 1987 då jag kom in i huvudstyrelsen i Djurgården, på den tiden var vi en enda förening. I dag sitter jag i styrelsen i Djurgårdens alliansförening där jag har varit ordförande i sex år. Jag är även ordförande i Djurgårdens Damfotboll där jag varit med om de två guldåren 2002 och 2003. Privat har jag familj med hustru och tre barn. Professionellt har jag sysslat mycket med organisation och ekonomi, jag har varit VD i ett antal bolag, jag har ett eget företag och är dessutom Nordenansvarig för internetdomänen .nu.

Från och med i dag sitter du i styrelsen i Djurgården Elitfotboll AB, hur kommer det sig?
- Jag hoppas att jag är här för min kompetens och det är den jag har tänkt tillföra den här styrelsen. Det handlar om ekonomiska och organisatoriska frågor. Man kan väl lite försiktigt säga att vi har haft ett förlorat år både sportsligt och kanske ekonomiskt och det har varit rörigt i Djurgården under ett tag. Jag hoppas kunna bidra till en förändringsprocess som ser till att vi åter är steget före.

Vad är dina hjärtefrågor?
- Jag har alltid varit engagerad i breddidrotten, att ge ungdomar och barn möjlighet att idrotta. Men jag inser också att elitidrotten är så otroligt viktig som förebild för våra ungdomar, vi måste jobba för goda förebilder bland spelare, ledare och publik. Vi har i damfotbollen inte några problem med våld och liknande som skrämmer bort många människor från fotbollen. Jag tror att vi kan få bort den stämpeln även i herrfotbollen, för man måste komma ihåg att vår publik är mycket bra, det är väldigt få som förstör.


Jonas Riedel © DIF Fotboll

Senaste nyheter